www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Turkey (JWRC)

Matthew Wilson si před Tureckem věří

10. října 2006 • 11:00

Matthew Wilson věří, že v Turecku mu pomohou k dobrému výsledku zkušenosti z Kypru, kde dokončil soutěž ve voze Ford Focus WRC 2004 na slušné desáté pozici. Navíc dokázal pro svůj tým vybojovat bod do MS FIA značek.

Na Kypru to ale neměl Wilson vůbec jednoduché, jelikož jej několikrát potrápily technické problémy jeho vozu Ford Focus WRC 04. V pátek to byla vybitá baterie a v sobotu pro změnu převodovka.

„V Turecku jsem ještě nikdy v minulosti nejel, takže pro mě bude všechno nové. Doufám, že mi pomohou zkušenosti z Kypru, protože je to podobná rally,“ řekl na úvod Wilson.

„Na Kypru jsme v neděli našli dobré nastavení vozu a s tím začneme také v Turecku. Hodně se nám tam toho stalo a mohli jsme to vzdát, ale nakonec jsme vytrvali a byl z toho bod do MS FIA značek. Je vidět, že vždy musíme vydržet až do konce a ono se nám to vrátí,“ dodal na závěr mladý Brit.

Jen pro připomenutí, v neděli totiž havaroval na super speciálce Dani Sordó, který tak musel odstoupit. Díky tomu nabral značnou ztrátu a Matthew Wislon se tak v konečném pořadí dostal před mladého Španěla a sebral mu bod, který mohl Sordó získat do MS FIA značek pro svůj tým Kronos Racing.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist