www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Turkey (JWRC)

Malcolm Wilson: Matthew je bojovník a nevzdal to

10. října 2006 • 11:15

Ředitel továrního týmu BP-Ford WRT Malcolm Wilson znovu po Kyperské rally chválil svého syna, který dojel i po značných problémech se svým vozem na dobré desáté pozici. Získal totiž poslední bod do MS FIA značek a tím pomohl týmu BP-Ford. Onen bod totiž sebral týmu Kronos Racing.

S belgickým týmem bojuje BP-Ford WRT o titul mezi týmy pro rok 2007. „Matthew jel na Kypru velmi dobře. Udělal znovu velký krok kupředu. Ani na chvíli nepomyslel na to, že by to vzdal a to si u něj cením. Pokud pojede stejně tak i v Turecku, má znovu šanci získat body pro svůj tým,“ řekl na úvod spokojeně Wilson senior.

Turecká rally je známá svým drsným terénem, ale podle Malcolma si s tím dokáže jeho syn poradit. „V Turecku se jede rychleji, než na Kypru. Pro někoho se to může zdát výhodou, ale není tomu tak. Naopak to může přinést mnohem více problémů pro vozy, které dostávají při vyšších rychlostech na drsném povrchu ještě více zabrat.“

„Navíc nikdo neví, jaké bude vládnout počasí, což může hrát také důležitou roli. Pokud by se tedy podmínky měnily na každé rychlostní zkoušce, pak by byla velmi důležitá volba pneumatik. Ta může nakonec celou rally rozhodnout,“ doplnil na závěr šéf M-Sportu.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist