www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Turkey (JWRC)

Novinky z týmu před Tureckou rally

11. října 2006 • 05:00

BP-Ford použije šotolinové pneumatiky BFGoodrich g-Force s nízkým opotřebením. Týmům je povoleno nominovat dvojí provedení vzorku. Standardní je relativně kompaktní a zaručuje maximální styčnou plochu pro co nejlepší trakci a přilnavost.

Jeho drážky je možné ručně prořezat v případě jízdy na blátě. K dispozici bude ve střední a tvrdé směsi. Druhý vzorek je g-Force gravel H1 pouze v provedení s tvrdou směsí. Vhodný je zejména pro jílovitý povrch, který je podkladem většiny tureckých tratí.

Tým M-Sport nasazuje prostřednictvím StobartVK Rally Teamu dva Focusy RS WRC specifikace 2004. S prvním pojedou Britové Matthew Wilson / Michael Orr a se druhým Finové Kosti Katajamäki / Timo Alane. Další vozy pojedou v barvách Ford Rally Sport Turkey. Jedná se o specifikaci 2001, se kterou se představí Mehmet Besler / Ozden Yilmaz a dvě specifikace 2000 Focusu WRC, do jejichž kokpitů usednou Adnan Sarihan / Bahadir Gucenmez a Emre Yurdakul / Afsin Nazdar. Čtyři turecké posádky pojedou s Fiestami ST ve značkovém poháru.

Marcus Grönholm o víkendu navštívil mezinárodní autosalon Le Mondial de l'Automobile v Paříži. Jako host společnosti BP absolvoval během soboty i neděle celou řadu propagačních akcí.

Ford
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist