www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Turkey (JWRC)

Kris Meeke bere jen vítězství

11. října 2006 • 11:20

Britský mladík Kris Meeke a chráněnec Colina McRae se nechal slyšet, že v Turecku nebere v kategorii Super 1600 nic jiného, než vítězství. Jeho taktika se tak nijak nemění. Pojede naplno od samého počátku.

Meeke v letošní roce vedl v každé soutěži, ve které jel. Na svém kontě má také nejvyšší počet vítězných rychlostních zkoušek. Několikrát jej ale zradila technika, a tak se mu podařilo pouze jednou vyhrát a jednou dojet třetí. V šampionátu JWRC mu tedy patří sedmé místo se šestnácti body. Na vedoucího Anderssona ztrácí třináct bodů.

„Nejsmutnější je, že konečné výsledky vůbec nevypovídají o potenciálu a kvalitách vozu Citroën C2 Super 1600,“ řekl na úvod Brit. „Všichni mi říkají, že vůz i já jsme v JWRC jasně nejrychlejší, ale trápily nás technické problémy. Jsem z toho hodně zklamaný, především pak s ohledem na tým.“

„Musíme se s tím ale smířit. Rally není závod na okruhu, takže s problémy se musí počítat. Ani vítězství v Německu nebylo zrovna jednoduché. Musel jsem dohánět ztrátu. Stejně tak ve Španělsku to nebylo ideální,“ pokračoval Meeke.

Kris Meeke však ví, že v Turecku čeká všechny účastníky JWRC velmi náročná rally, stejně jako na Sardinii, kde ovšem chyběl. „Když se podíváte na fotografie z Řecka a Kypru, tak to vypadá, že jsou ty soutěže hodně podobné, ale jsou tam nějaké rozdíly. Jede se rychleji a tratě nejsou tak drsné. Jezdci mají pak nutkání si zatáčky více zkracovat, ale každý průjezd cestu více rozbíjí. Stále slyšíte, jak kameny buší do ochranné lyžiny pod autem. Startujeme až vzadu, takže si budeme muset dávat pozor na velké balvany.“

Přestože nedojetí by znamenalo pro Meekeho konec šancí na zisk titulu mistra světa v JWRC, nehodlá vůbec taktizovat. „Pojedu nadoraz a pokusím se získat maximum bodů. Nepolevím až do cíle,“ dodal na samotný závěr britský mladík.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist