www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Turkey (JWRC)

Turecká rally: RZ 10 a 11 - Vyrovnaná partie

14. října 2006 • 11:00

Úvod dnešní druhé etapy se nesl podle očekávání ve znamení souboje vedoucího Marcuse Grönholma a druhého jezdce průběžné klasifikace Turecké rally Pettera Solberga. Výsledky 10 a 11 RZ však nakonec kartami příliš nezamíchaly.

Na prvním testu se více radoval pilot modré Imprezy WRC, když nejrychlejším časem snížil náskok rivala z týmu BP-Ford o 2.2 vteřiny. Grönholm byl výkonem norského pilota poněkud zaskočen, nicméně dokonale kontroval hned na další zkoušce, kde mu vše vrátil i s úroky.

Na RZ 11 zvítězil Marcus před stále velmi dobře jedoucím týmovým kolegou Mikko Hirvonenem, který zároveň odskočil čtvrtému Henningu Solbergovi, jedoucímu na Peugeotu 307 WRC, připravovaném týmem Bozian Racing. Třetí byl Petter Solberg, jehož ztráta 13.5 vteřiny znamenala rozdíl téměř půl sekundy na kilometr v porovnání s nejrychlejším Grönholmem.

Nadšením dnes ráno neoplýval Colin McRae. Na trati, která již není tak rozbahněná, jako při včerejší první etapě, nemohl nalézt rytmus a navíc nedokázal zvolit optimální směs pneumatik. Na měkké pneumatiky a ztrátu trakce si ostatně stěžoval v souvislosti s oteplujícím se počasím také Petter Solberg.

Obrovskou smůlu měl český pilot Pavel Valoušek. Jeho Suzuki Swift S1600 zůstal stát krátce po startu úvodního testu dne se zničenou spojkou a otrokovický mladík tak musel dnes skončit. Po včerejšku mu přitom patřilo vynikající druhé místo v klasifikaci juniorského šampionátu.

Dobře se naopak situace vyvíjí pro dalšího mladíka, Slováka Jozefa Béreše. Ten přes včerejší penalizaci 50 vteřin momentálně figuruje na třetí příčce. Martin Prokop je pátý.

Do hry se vrátili také Jan Kopecký s Filipem Schovánkem na Fabii WRC. Na RZ 10 zajeli 13. a na RZ 11 celkově 14. nejrychlejší čas a v celkové neoficiální klasifikaci se průběžně posunuli na hranici třetí desítky.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist