www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Turkey (JWRC)

Turecko: RZ 12 a 13 - Na čele beze změn

14. října 2006 • 15:35

Opakovaný průjezd ranními testy na nepřinesl změnu na prvních příčkách průběžné absolutní klasifikace. Svou pozici před Petterem Solbergem si lehce vylepšil stále vedoucí Marcus Grönholm.

Finův Ford Focus WRC byl na obou testech o několik vteřin rychlejší než Solbergova Impreza, ale na třinácté rychlostní zkoušce se musel sklonit před stále zrychlujícím týmovým kolegou Mikko Hirvonenem, který si zatím hlídá s přehledem třetí příčku před Henningem Solbergem.

Na páté místo se posunul na úkor Kostiho Katajamäkiho Xavier Pons, který je tak nyní nejrychlejším jezdcem na Citroenu. Další souboj o vteřiny pak čeká Colina McRae s dvojkou Subaru Chrisem Atkinsonem, mezi nimiž byl rozdíl 1.4 vteřiny.

Devátý Francois Duval je zatím průběžně nejlépe umístěným jezdcem na Škodě Fabii WRC a elitní desítku uzavírá Manfred Stohl, kterého snad konečně opustily potíže s nastavením vozu.

Oproti relativně poklidnému stavu na absolutní špici se děly velké změny v průběžném hodnocení JWRC. Doposud vedoucí Guy Wilks převrátil svůj Swift S1600 na střechu a třináctou RZ dokončil s více než osmiminutovou ztrátou. Do čela šel tak Urmo Aava a převahu jezdců na Suzuki potvrzuje P-G Andersson, který se dokázal po včerejší ztrátě probojova na druhou příčku před Béreše. Martin Prokop je zatím šestý.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist