www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Turkey (JWRC)

Andreas Aigner porazil zkušenějšího Rovanperäho

16. října 2006 • 00:35

V týmu Red Bull Škoda vládne spokojenost především s tím, že do cíle velmi náročné Turecké rally nakonec dorazily obě Fabie WRC. Navíc ani jeden z jezdců neměl v průběhu víkendu vážnější technické problémy.

Rakouský mladík Andreas Aigner skončil nakonec na slušné desáté pozici. „V první etapě jsem byl hodně nejistý, jelikož pršelo a všude bylo hodně bláta. Se druhým a třetím dnem jsem ale nadmíru spokojený. Myslím, že jsem zase udělal velký krok kupředu a za to patří dík celému týmu i Klausi Wichovi. V závěru už jsem mohl jet opravdu nadoraz, což bylo skvělé. Doufám, že podobně se mi povede i v prosinci na Wales Rally GB. Nyní oslavím 22 narozeniny, jelikož po odstoupení na Kypru jsem na to neměl náladu,“ prohlásil Aigner.

Jeho týmový kolega Harri Rovanperä dojel na jedenácté pozici. „Poprvé jsem neměl jediný technický problém. Musím ale přiznat, že jsem čekal od sebe více. První den jsem urazil kolo a ztratil přes minutu. Bylo těžké takovou ztrátu eliminovat.“

Vedení týmu Red Bull Škoda je spokojené s tím, že nyní jeho piloti ztrácejí na špičku zhruba 1 vteřinu na kilometr. Přitom na začátku roku to bylo propastných 2.5 vteřiny.

Raimund Baumschlager a Armin Schwarz řekli: „Chceme poděkovat týmu za odvedenou práci. Byla to náročná rally, především díky počasí a všichni to zvládli na jedničku. Andreas i Harri dokázali zajíždět celkem pravidelně dobré časy. Konečně jsme dosáhli takového výsledku, po jakém jsme po letních tvrdých testech toužili. Andreas znovu prokázal, že má obrovský talent. Také Harri jel slušně, ale smůla hned první den jej zbrzdila a on se již nedokázal dotáhnout na soupeře.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist