www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rallye Monte Carlo (PCWRC)

Andreas Aigner: Splnil se mi sen

11. ledna 2006 • 02:00

Za tým Red Bull Škoda bude v letošním roce na deseti soutěžích seriálu mistrovství světa startovat ve Fabii WRC mladý rakouský pilot Andreas Aigner. Ten se také nechal slyšet, že se mu tím splnil jeho dávný sen.

První soutěž jej čeká již za necelé dva týdny v okolí Monte Carla. Aigner zatím nemá žádné zkušenosti s vozem specifikace WRC, ale s Lancerem skupiny N již absolvoval pěknou řádku podniků. Dokonce se zúčastnil i světových podniků a na Kyperské rally 2005 skončil ve své třídě šestý a celkově mu patřila devatenáctá pozice.

Rakušan je ohromen tím, s jakou rychlostí se jeho kariéra posunula vpřed i přesto, že nemá potřebné zkušenosti. „Mnoho lidí se mě ptalo, co očekávám od letošní sezóny,“ řekl jednadvacetiletý Rakušan.

„V současné chvíli neočekávám nic - jsem jen spokojen, že se mi splnil sen. Popravdě řečeno jsem vůbec nečekal, že bych se do tohoto týmu mohl dostat.“

„Nechci nijak spekulovat, jen budu doufat a snít. Je neuvěřitelné, jak se mi v posledních dvou letech změnil život. V letošním roce chci především sbírat zkušenosti a učit se. Prvních šest soutěží pojedu poprvé, ale další čtyři už jsem absolvoval s vozem skupiny N,“ dodal na závěr Aigner.

-ric-; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist