www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Turkey (JWRC)

Kronos přišel o vedoucí pozici v MS FIA značek

16. října 2006 • 10:45

Přestože v neděli zbývaly do cíle Turecké rally pouze tři rychlostní zkoušky, Colin McRae nakonec cílovou rampu nepřejel. Musel odstoupit před závěrečným testem pro poruchu elektroniky, čímž se mu následně přehříval motor.

Další dva jezdci Kronosu Xavier Pons a Dani Sordó ale předvedli skvělou jízdu. Pons se totiž v neděli posunul až na čtvrtou pozici a Sordó postoupil na příčku sedmou. Jelikož ale tým Ford bodoval na prvních dvou místech, musel tým Kronos Racing přepustit vedoucí pozici právě týmu Ford.

„Když jsem na prvním nedělním testu zajel druhý čas, tak to bylo dobré znamení,“ řekl Xavier Pons. „Xsara WRC fungovala skvěle, takže jsem na RZ 18 zatáhl a přiblížil se rivalům na dostřel. Před poslední zkouškou jsme se s Carlosem rozhodli, že se pokusíme oba předjet. Na prvních dvou mezičasech to nevypadalo dobře, takže jsem ještě přidal.“

„Na dalších už to bylo lepší a já byl opravdu šťastný. Nakonec se nám to povedlo. Tento úspěch chci věnovat především týmu, který mě podporoval i v těžkých chvílích, když se mi zrovna moc nedařilo,“ dodal Španěl.

Stejně tak dobře jel také Dani Sordó, který se posunul v neděli před Francoise Duvala a Manfreda Stohla. „V Turecku jsem jel poprvé. Jelo se mi dobře hned od prvního dne. Xsara WRC je prostě skvělý vůz, který se snadno ovládá. Měl jsem v pátek smůlu při volbě pneumatik. Jel jsem ale dobře a navíc jsem dokázal poprvé vyhrát rychlostní zkoušku na šotolině. Na to se nezapomíná. V neděli jsem jel naplno a nakonec z toho bylo dobré sedmé místo,“ doplnil na závěr Sordó.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist