www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Turkey (JWRC)

Grönholmovi stačil k vítězství jediný test...

17. října 2006 • 01:00

Kdo sledoval víkendovou Tureckou rally nebyl absolutně překvapen tím, že na prvních dvou pozicích dorazili do cíle jezdci továrního týmu BP-Ford WRT. První skončil s naprostým přehledem Marcus Grönholm a druhý pak Mikko Hirvonen.

Přitom finskému jezdci stačila k vítězství jediná rychlostní zkouška. Grönholm zatáhl již v prvním pátečním odjetém testu (RZ 3) a jakmile zjistil, že ze soupeřů na něj nikdo nemá a to včetně Colina McRae, jel si své tempo a pouze si udržoval náskok před Petterem Solbergem, který mu výjimečně stačil.

Bylo ale jasně vidět, že Marcus nejel zbytek rally pod žádným tlakem a rozhodně ne naplno. Také proto se vyvaroval jakékoliv chyby a vedení si pohlídal do konce. Přestože nejvíce rychlostních zkoušek vyhrál v Turecku Petter Solberg, vítězem se stal Grönholm. V sobotu Grönholm s úsměvem prohodil: „Když tady není Loeb, tak se mě snaží prohánět Petter Solberg.“

Osobně se ale domnívám, že pokud by jel Sébastien Loeb, tak Marcus Grönholm by musel jet se stejným nasazením jako RZ 3 celou rally a pak by byl rozdíl mezi ním a zbytkem pole ještě mnohem větší.

Nutno tedy přiznat, že v současnosti na Marcuse Grönholma a ani Sébastiena Loeba nikdo nemá a pokud se vrátí Francouz již v Austrálii a bude plně fit, pak se souboj bude odehrávat opět mezi těmito dvěma jezdci a zbytku pole, včetně Pettera Solberga, nadělí znovu několik minut...

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
17.10.2006 10:56
Ricardo - moderátor
Podle mě jel tak napůl plynu. Kdyby jel Séb, tak by určitě jel stejně rychle jako v RZ 3 i na ostatních testech.
toplist