www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Turkey (JWRC)

Skupinová "palba" Citroënu C2 Super 1600

17. října 2006 • 03:15

Páté, šesté a sedmé místo za sebou si připsaly posádky na vozech Citroën C2 Super 1600 v juniorské soutěži Rallye Turecko, předposlední v letošním seriálu. Naopak nově se rodící vůz Citroën C2-R2 nedojel.

Nejvýše z posádek Citroënu skončil Kris Meeke. Pátá příčka ale byla velkým zklamáním. „Trať v neděli konečně připomínala Turecko. Až na pár blátivých pasáží jako následek nebezpečných bouřek z úvodu už byla suchá a na obloze se objevilo sluníčko. Vypadalo to, že bychom se mohli pokusit o finiš na první místo, ale realita byla jiná,“ tvrdil v cíli britský pilot v barvách P.H.Sport.

I tak ale má Meeke ještě teoretickou možnost celou klasifikaci mistrovství vyhrát. Navíc bude v posledním podniku juniorského šampionátu startovat na domácí půdě - na Wales Rally GB. „Víkendový výsledek nebyl takový, v jaký jsme doufali, ale pořád ještě máme matematickou šanci vyhrát šampionát.“

Jedno vítězství (Německo) a třetí místo (Španělsko), taková je letošní bilance Krise. „Jsou to ale pouze paběrky a zklamání,“ hodnotí celkově Yves Matton, manažer klientského programu Citroën Sport. „Závěr ovšem slibuje přímo thriller.“

V lepší výsledek v Tureckou doufal také Julien Pressac: „Nemohu říci, že bych byl spokojený. Věřil jsem v lepší konec šampionátu. Ukázalo se, že se musíme ještě hodně učit, hlavně při čtení tratě v horších podmínkách. Musíme se dobře připravit na příští rok tak, aby naše výkony byly doslova životní.“ Pro Juliena bylo Turecko pro letošek loučením s programem MS juniorů.

Citroën
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist