www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Turkey (JWRC)

Turecká premiéra vozu S2000 nedopadla nejlépe

17. října 2006 • 04:00

Premiéra vozu kategorie budoucnosti - S2000 nedopadla úplně nejlépe. Přesto však dosažené časy nebyly úplně z nejhorších a tak automobilka Fiat, která se chce příští rok soustředit na IRC nebo PCWRC, je s výsledkem testů celkem spokojená.

Na start se postavily dvě posádky továrního týmu Fiat. Do speciálů Punto Abarth S2000 usedli úřadující mistr Evropy Giandomenico Basso a místní matador Volkan Işık, který si tento vůz vyzkoušel již na Yesil Bursa Rally.

Z předpokládané konfrontace však sešlo již na úvodní odjeté, tedy třetí rychlostní zkoušce, na které museli oba piloti odstoupit kvůli poškozenému zavěšení kol. Do soutěže se pak vrátili v sobotu v rámci superally a hlavně Basso dokázal zajíždět časy v první dvacítce, když pravidelně porážel všechny vozy S1600 a občas se i přiblížil na dostřel nejpomalejším WRCařům.

Celkové šestatřicáté místo Bassa respektive čtyřiačtyřicáté Işıka není žádným převratným zázrakem, přesto start svůj účel splnil. Tým nasbíral spoustu cenných zkušeností a dokázal, že vozy jsou i v rámci MS konkurenceschopné. Je jen škoda, že na startu nestál žádný kvalitní pilot s vozem N4.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
17.10.2006 21:54
koudy
Já oceňuji FIATa,že poslal své Punta do tak náročné soutěže.
17.10.2006 08:40
Ricardo - moderátor
Trochu mě to zklamalo. Možná by to bylo lepší na asfaltu. Tam by to bylo asi zajímavější...
toplist