www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Turkey (JWRC)

Kosti Katajamäki v Turecku příjemně překvapil

17. října 2006 • 10:20

Chráněnec Marcuse Grönholma Kosti Katajamäki v Turecku převedl, že to na šotolině umí i se dva roky starým Focusem WRC. Na své konto si nakonec připsal body za páté místo celkově.

Finský mladík začal famózně již v pátek, když třetí rychlostní zkoušku dokončil na třetí pozici. Navíc dokázal i poté držet krok s absolutní špičkou a stále si udržoval postavení v první pětce.

V cíli byl ale nespokojený, jelikož mu čtvrtá pozice unikla jen o 1.1 vteřiny, o kterou jej porazil finišující Xavier Pons.

„Mám smíšené pocity - přesto, že je to můj nejlepší výsledek v seriálu mistrovství světa, mrzí mě, že jsem nedojel čtvrtý. Měl jsem k tomu tak blízko,“ posteskl si v cíli Fin. „Měl jsem ale v posledním testu potíže s převodovkou a to rozhodlo. Jsem spokojený se svým výkonem, jelikož jsem neudělal v průběhu víkendu jedinou chybu.“

Spokojený byl také ředitel továrního týmu BP-Ford WRT Malcolm Wilson, jelikož Katajamäki bral body do MS FIA značek a znovu tak připravil o body jezdce s vozy Citroën.

„Pro Ford bylo fantastické, že jsme dojeli na první a druhé příčce. Také piloti Stobartu VK ale podali výborný výkon. Kosti získal body pro svůj tým a navíc pomohl nám, abychom měli na Citroën ještě větší náskok,“ dodal na závěr šťastný Wilson.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist