www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Turkey (JWRC)

Matthew Wilson skončil dvanáctý

17. října 2006 • 10:55

Britský mladík Matthew Wilson měl znovu v Turecku za úkol především sbírat zkušenosti a dokončit náročnou Tureckou rally, která byla navíc letos poznamenána velkou nepřízní počasí. To se mu nakonec podařilo na dvanácté pozici.

Wilson měl téměř polovinu soutěže problémy s nedotáčivostí svého Focusu WRC 04. Brit vyletěl hned v RZ 3 mimo trať a přitom se zranil jeho spolujezdec Michael Orr. Ten si zle pohmoždil záda a rally dokončil jen s velkým sebezapřením. Bral prášky proti bolesti a také podstupoval při každém servisu masáž.

„Byly to nejhorší podmínky, v jakých jsem kdy jel,“ řekl mladý Wilson. „V pátek jsem měl nedotáčivý vůz a to se podepsalo na časech. Vůbec jsem se nemohl udržet na trati. V sobotu jsem chtěl trochu času stáhnout, ale znovu jsem měl problémy s vozem. Pak navíc začalo pršet a bylo po nadějích. V takových podmínkách to prostě nešlo. Bylo to neuvěřitelné. Vystřídal se déšť, slunce a pak i sníh. Hrůza...“

„Tureckou rally jsem si ale jinak užil. Výsledek není rozhodující. Šlo především o získání dalších zkušeností a to se mi podařilo. Jsem tedy spokojený,“ doplnil britský mladík.

Podle posledních informací ale není jasné, zda bude Michael Orr v pořádku do startu Australské rally, která se jede již za necelé dva týdny.

Manažer týmu Stobart VK Ford Malcolm Wilson na závěr řekl: „Matt jel v obtížných podmínkách velmi dobře. Stále sbírá zkušenosti. Udržel auto na cestě a dojel až do cíle, což se mu bude v budoucnu hodit.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist