www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RSS 06 - Labská Trotina Rallye

Místo věnce kotrmelec...

18. října 2006 • 05:00

Letošní ročník Labské Trotina Rallye byl ve znamení boje o titul ve třídě N2 i skupinách N a Junior2000. Posádka Rallyesportu Poděbrady v tradičním složení Václav Dunovský – Jiří Stross měla ještě před startem reálné šance na první místa v uvedených kategoriích. I když do Žamberka nedorazili úplně všichni, i tak byla konkurence kvalitní.

Tradičně velmi dobře pořadatelsky zvládnutá soutěž byla situována na tradiční úseky včetně pátečního prologu v Hradci Králové – který ale svou diváckou atmosférou patří k těm oblíbeným. Klasické rychlostní zkoušky se odehrávaly na těžkých technických asfaltech, prakticky nerozbitých, místy úplně nových. Nechyběla velká převýšení, prudké a dlouhé sjezdy, velké plochy vytahané šotoliny a bláta a také místa s fleky toho nejkluzčího asfaltu.

V našem týmu začaly problémy ještě před odjezdem, když jezdec onemocněl silnou angínou. Páteční prolog bylo nutné hlavně projet bez chyb, což se povedlo. Vládla příjemná atmosféra. Lidí přišlo hodně.

V ranním servisu byl vůz obut kompletně na středně tvrdé slicky. Pro jistotu byly vezeny dvě rezervy.

RZ 2 pneumatiky i brzdy se podařilo velmi dobře zahřát. Bohužel, ale výsledný čas byl velmi žalostný. „Už asi kilometr po startu jsem věděl, že to nejde, navíc v pasáži před cílem jsme měli trošku chybu v rozpisu,“ hodnotil jezdec.

RZ 3 velmi těžká zkouška. Její závěr tvořil několika kilometrový sjezd po novém asfaltu s velkým množstvím serpentin. Bohužel opět bez výraznějšího časového úspěchu. „První polovina byla naprosto mimo, stejně jako na předchozí to tam prostě nepadalo a bylo to hrozně ustrašené, ve stopce nám hořely brzdy,“ popsala výkon posádka.

RZ 4 pro naši posádku nejhezčí RZ soutěže už proběhla celkem dobře, ve vteřinkách s konkurencí. „Řekli jsme si, že musíme už něco jet a snad se to povedlo, všude to strašně klouzalo,“ řekl po první sekci spolujezdec.

Mechanici v servisu překontrolovali brzdy a preventivně vyměnili zadní pneumatiky – kvůli lehkému poškození jednoho z plášťů.

RZ 5 „Od startu to začalo zase jít, měli jsme zpět dobrý pocit, že jsme se vrátili, bohužel, před Kláštercem n. O. přišla před delší a utahující pravou zatáčkou chyba na brzdách, bylo to čitelné ale zrádné místo, v rozpise bylo vše poznamenáno, ještě na suchu se zablokovala přední kola a v momentě, kdy jsem chtěl zabojovat, jsme už byli na kompletně mokrém asfaltu, hned vedle silnice je v tom místě skála, o kterou se Honda odrazila a dopadla na levý přední roh střechy a zpět na kola a zablokoval celou šířku vozovky,“ popsal konec v soutěži jezdec. Posádka hned vůz opustila a šla zastavit další auta. První přijeli Jan Šlehofer se Zbyňkem Soběhartem, kteří pomohli s další organizací.

Titul ve třídě N2 i Junior2000 si ze Žamberka odvezli právě Jan Šlehofer se Zbyňkem Soběhartem. Všichni jim ho přejeme, plně si ho zaslouží, jeli rychle, bez chyb a třeba konkrétně v Hradci by na ně nebylo – kamarádi, moc Vám gratulujeme!

„Musíme poděkovat mechanikům, za perfektně připravený vůz a bezchybnou práci, dále našim partnerům a všem kdo nám přáli a fandili, bohužel, tentokrát se na nás asi moc koukat nedalo, do Žamberka se ale, pokud to finance dovolí, vždy rádi vrátíme,“ uzavřeli oba členové posádky.

Václav Dunovský
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist