www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Turkey (JWRC)

Henning Solberg: "Brečeli jsme jako malí kluci"

18. října 2006 • 09:25

Norský pilot Henning Solberg, který dokončil víkendovou extrémně náročnou Tureckou rally na třetím místě přiznal, že se svým spolujezdcem Cato Menkerud brečeli v cíli posledního testu jako malí kluci. Pro Solberga to totiž bylo první umístění na stupních vítězů v seriálu mistrovství světa.

„Viděl jsem, jak Cato pláče a neudržel jsem se,“ řekl šťastný Solberg. „Myslím, že to bylo poprvé, co jsme oba ve voze plakali. Není lehké být bratrem Pettera, ale stále se na něj krok za krokem dotahuji. V sobotu jsem ztratil hodně vteřin špatnou volbou pneumatik, ale nevzdal jsem se a vyšlo to.“

„V neděli se mi navíc znovu porouchaly brzdy. Jelikož si ale opravuji auta už od šesti let, tak jsem tvrdě zapracoval a dal to do pořádku. Nebyli jsme pak moc rychlí, ale dokázali jsme si třetí příčku udržet. Mám dobrý pocit z toho, když se dokáži držet Pettera. Má výhodu ve znalosti tratě a přesto jsem mu stačil. Není to ale jednoduché, musíte pracovat velmi tvrdě,“ doplnil Nor.

Henning Solberg také na závěr znovu zopakoval, že má finance na dvě sezóny. „Určitě pojedu v roce 2007 kompletní sezónu. Uzavřel jsem dvouletý kontrakt s velice dobrým týmem i vozem,“ dodal na závěr tajemně Solberg.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
18.10.2006 14:05
Ramon
něco takového sem měl taky na mysli, ale neodvážil sem se to napsat...
18.10.2006 11:47
Ricardo - moderátor
Já osobně bych bral, kdyby mohli někdy v budoucnu jet spolu v jednom týmu Henning a Petter. Bylo by to parádní... Takovou popularitu by neměl žádný jiný tým. Navíc jsou oba špičkoví piloti....
18.10.2006 11:30
Ramon
už se na něj moc těším! bratrský souboj bude určitě zpestření příštího šampionátu, sou to oba borci a moc jim fandím
18.10.2006 10:55
Ricardo - moderátor
Je to oprvadu šoumen, tomu to přeju... Líbí se mi, že si z ničeho nic moc nedělá...
toplist