www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Australia (PCWRC)

McRae nestartuje v Austrálii kvůli penězům

20. října 2006 • 03:00

Jak již bylo včera oznámeno, na nadcházející Australské rally nahradí absentujícího Sébastiena Loeba nikoli Colin McRae, ale Španěl Xevi Pons. Není to však kvůli výkonnosti skotského jezdce po jeho startu v Turecku, ale kvůli penězům.

„S Colinem jsme měli smlouvu jen na jeden závod v Turecku. I přes náročné podmínky ji Colin přijal a já jsem za to rád. Svým výkonem určitě nezklamal,“ prozradil šéf Kronos Racingu Marc Van Dalen. Pro Australskou rally, kde dokázal v loňském roce McRae tak zazářit, však usedne do vozu se startovním číslem 1 letos celkem nevýrazný Xevi Pons.

„S Ponsem spolupracujeme již delší dobu, v Turecku jel velice dobře a v Austrálii už startoval a zná to tam velice dobře. I proto jsme se rozhodli pro něj. Navíc skončila smlouva s tabákovým koncernem Gauloises a máme problémy s platbou jiného, takže můžeme nasadit pouze dva vozy,“ naznačil Van Dalen problémy s výrobcem energetických nápojů Kizz Me!, které měl i Francois Duval.

„Za tak krátkou dobu nejsme schopni sehnat nového sponzora. Je proto možné, že design našich vozů na zbývajících třech soutěžích bude hodně podobný Citroënu Sport. Z jejich strany jsme měli v průběhu celé sezóny obrovskou podporu a tak by toto mohla být jedna z forem poděkování,“ řekl závěrem Van Dalen.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
20.10.2006 12:32
Ricardo - moderátor
Hmm peněz není nikdy dost...
toplist