www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Australia (PCWRC)

Fotogalerie z Rally Australia

16. listopadu 2006 • 03:00

Před zahájením Novozélandské rally si můžete pro navození správné atmosféry prohlédnout více než osmdesátku snímků z dosud posledního odjetého podniku letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, kterým byla "sousední" Rally Australia.

žádný příspěvek celý článek »

Dani Sordó málem srazil klokana

2. listopadu 2006 • 10:10

Španělskému jezdci se ve druhé polovině roku opravdu vůbec nedaří. Nejen že klesl ze třetí pozice průběžného pořadí MS FIA jezdců až za Mikko Hirvonena, ale navíc se mu nedaří dosahovat takových výsledků, jaké by si přál.

příspěvků: 1 celý článek »

Petter Solberg gratuloval Loebovi k titulu

1. listopadu 2006 • 13:20

Mezi prvními, kteří gratulovali Sébastienu Loebovi k zisku titulu mistra světa, byl také Petter Solberg. Přitom Francouz získal titul tím, že seděl doma na gauči a sledoval dění v Austrálii.

žádný příspěvek celý článek »

Malcolm Wilson: Pro Mikka je to teprve začátek

1. listopadu 2006 • 00:30

Na začátku roku hodně lidí kroutilo hlavou nad tím, proč Malcolm Wilson angažoval do svého týmu BP-Ford WRT jako dvojku Mikko Hirvonena, který se již představil před dvěma lety v týmu Subaru a příliš se tam neosvědčil.

žádný příspěvek celý článek »

Luis Perez Companc bral dva body pro tým

31. října 2006 • 10:40

Argentinský pilot také neměl v Austrálii zrovna štěstí, když skončil mimo trať hned v úvodu páteční etapy a do soboty tak startoval se značnou ztrátou díky systému SuperRally. Nakonec ale svůj výkon korunoval ziskem dvou bodů do MS FIA značek, což je pro něj velký úspěch.

žádný příspěvek celý článek »

Malcolm Wilson je spokojený

31. října 2006 • 10:25

Šéf továrního týmu BP-Ford WRT a manažer týmu Stobart VK Ford Malcolm Wilson má důvod ke spokojenosti. Jeho tým vede v MS FIA značek, v Turecku vyhrál Grönholm s Focusem WRC 06 a v Austrálii pro změnu Mikko Hirovnen.

příspěvků: 1 celý článek »

Matthew Wilson byl v cíli zklamaný

31. října 2006 • 10:20

Britský mladík Matthew Wilson startoval v Austrálii znovu s Focusem WRC 06, ale v první etapě se mu příliš nedařilo. Hned po pěti kilometrech úvodního testu páteční etapy zavadil levým předním kolem o kámen a vylomil jej. Odstoupil tak již na začátku a musel pak využít systému SuperRally.

příspěvků: 1 celý článek »

Loeb nezapomněl ani na fanoušky

31. října 2006 • 09:50

V podstatě od nedělního rána až do večera rozdával nepřetržitě rozhovory všem novinářům a televizních kanálům - řeč není o nikom jiném, než o mistru světa pro rok 2006 Sébastienu Loebovi.

příspěvků: 1 celý článek »

Titul zastínil Ponsovo čtvrté místo

30. října 2006 • 14:35

Přes absenci týmové jedničky Sébastiena Loeba měl o víkendu tým Kronos Total Citroën v Austrálii obrovský důvod k radosti. Díky zaváhání největšího favorita soutěže Marcuse Grönholma se totiž Loeb s Danielem Elenou mohou potřetí za sebou radovat z titulu mistrů světa.

žádný příspěvek celý článek »

Úspěšný víkend pro OMV Peugeot Norway WRT

30. října 2006 • 04:30

Tým OMV Peugeot Norway WRT znovu zazářil. Již potřetí v této sezoně vystoupil na stupně vítězů a po úspěšné jízdě Manfreda Stohla v Mexiku a obdobném výkonu týmového kolegy Henninga Solberga v Turecku se díky dalšímu skvělému výkonu rakouského jezdce na Telstra Rally Australia mohl norský tým těšit z opětovného bodového přídělu. Spokojenost také vládne v týmu Bozian Racing, přípravce vozů Peugeot 307 WRC, pro který to byl jubilejní stý start v Mistrovství světa.

žádný příspěvek celý článek »

Pozzo, Ligato a Beltrán vyloučeni z PC WRC pro rok 2006 ?

30. října 2006 • 02:00

Tři piloti týmu Tango Rally Team, Gabriel Pozzo, Marcos Ligato a Sebastian Beltrán byli údajně vyloučeni z celého letošního šampionátu PC WRC. Důvodem je používání špatného restriktoru na turbu, které neodpovídalo předpisům FIA pro rok 2006.

žádný příspěvek celý článek »

Kdo si dovolí na Novém Zélandu oslavné kolečko?

30. října 2006 • 01:00

Pořadatelé Novozélandské rally přichystali pro posádky místo, na kterém by mohly provést světově známé a v současnosti FIA zakázané, „koblihy“. Jsou to kolečka, která se většinou dělají na oslavu vítězství, či pro pobavení diváků.

příspěvků: 1 celý článek »

Solberg slaví druhé místo, Subaru spokojeno

30. října 2006 • 00:20

Tovární tým 555 Subaru WRT má po dlouhé době opět důvod ke spokojenosti. Jeho pilot Petter Solberg totiž dokončil Australskou rally na vynikajícím druhém místě a po Turecku tak znovu dokázal, že Impreza WRC 2006 začala ke konci roku fungovat podle jeho představ.

žádný příspěvek celý článek »

Hirvonen vybojoval své první vítězství

29. října 2006 • 12:20

Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen vybojovali v Austrálii své první vítězství v podniku MS. Finové s Focusem RS WRC zvítězili s náskokem 37,1 sekundy. Týmoví kolegové Marcus Grönholm a Timo Rautiainen skončili na pátém místě a díky dvojnásobnému bodovému zisku rozšířil tým BP-Ford svůj náskok v šampionátu značek na šestnáct bodů.

žádný příspěvek celý článek »

Sébastien Loeb slaví další titul mistra světa

29. října 2006 • 06:05

Francouzský pilot Sébastien Loeb se stal potřetí mistrem světa. Nikdy však nezískal titul tak, aby jen seděl doma u televize a díval se na to, jak bojují jeho soupeři o body do seriálu mistrovství světa.

příspěvků: 6 celý článek »

toplist