www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - OMV Waldviertel Rally

Aaron Burkart se přihlásil na OMV Rally Waldviertel

23. října 2006 • 09:15

Německý pilot Aaron Burkart, který je pravidelným účastníkem juniorského šampionátu, se objeví se svým Citroënem C2 Super 1600 také na rakouské OMV Rally Waldviertel, která se jede z 85 procent na šotolinovém povrchu.

Němec to bere jako dobrou přípravu na nadcházející Britskou rally, která se jede na začátku prosince. Burkart ale nebude v Rakousku startovat poprvé. Premiéru si tam odbyl již v dubnu na Triestingtal Rallye, kterou bral jako přípravu na Rally Sardinia.

„Tehdy jsem netušil, co mohu od takové rally čekat. Velmi rychle jsem si ale tamější šotolinu zamiloval. Byla to tehdy skvělá příprava na Rally Sardinia, kterou jsem nakonec dokončil na pátém místě, což je můj letošní nejlepší výsledek,“ řekl na úvod Burkart.

„Pokud by nyní v Rakousku pršelo a klouzalo by to, pak by to byla zřejmě dokonalá příprava na Britskou rally, kde také téměř pokaždé prší a jede se po blátě,“ doplnil Němec.

Na Burkarta ale čeká v Rakousku v kategorii Super 1600 slušná konkurence. Chybět tam mimo jiné nebudou Martin Prokop (Citroën C2 Super 1600), David Doppelreiter (Peugeot 206 Super 1600), Vilhelm Kanchev (Peugeot 206 Super 1600) nebo Josef Peták (Renault Clio S1600).

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist