www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Australia (PCWRC)

Petter Solberg chce v Austrálii uspět

23. října 2006 • 09:50

Již za několik dní začíná další soutěž seriálu mistrovství světa Australská rally a ani tam nebude chybět tovární tým 555 Subaru WRT. Do jeho vozů usednou znovu jezdci Petter Solberg a Chris Atkinson.

Norský pilot se po celkem úspěšné presentaci v Turecku chce vrátit do boje o přední příčky a věří si. V Austrálii již startoval šestkrát a v roce 2003 tam i vyhrál. Také vloni Solberg v Austrálii vedl, pak ale trefil klokana, který mu poničil chladič a bylo po nadějích.

Petter Solberg: „Australská rally je krásná soutěž. V minulosti už jsem tam vyhrál a vždy si to tam užívám. Také minulý rok to vypadalo na dobrý výsledek, ale nakonec bylo vše jinak. V Turecku jsme ukázali, že i malé změny mají velký vliv na zlepšení výkonu vozu. Nyní jsme znovu provedli drobné změny, takže by to mělo být v Austrálii ještě lepší. Samozřejmě se pokusím jet maximálně rychle a dosáhnout co nejlepšího výsledku.“

Chris Atkinson se na domácí rally představí potřetí. V roce 2004 tam při svém debutu vyhrál skupinu N a celkově skončil na vynikajícím čtvrtém místě.

Chris Atkinson: „Samozřejmě, že pro jezdce je vždy fantastické, když jede na domácí soutěži. Už se moc těším. Minulý rok jsme tam jeli rychle, ale na Impreze WRC je stále co dělat, takže jsme realisté. Již v Turecku bylo vidět zlepšení, takže nyní by to mohlo být ještě lepší. Mám stále stejný cíl i motivaci. Chci jet co nejlépe a být vepředu.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
23.10.2006 13:04
dufs
Těším se na souboj Peter versus Markus, pokud neselže technika u Subaru
toplist