www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Australia (PCWRC)

Luis Moya: Petter i Chris mají výhodné startovní pozice

23. října 2006 • 10:00

Podle výsledků z minulosti byla vždy Australská rally pro tým 555 Subaru WRT dobrým podnikem. Petter Solberg tam navíc dokázal v roce 2003 vyhrát a poté také získal svůj první a zatím jediný titul mistra světa. Sportovní ředitel japonského týmu Luis Moya doufá, že také letos Subaru na australské šotolině uspěje.

„Když se podíváte do historie, pak je vidět, že týmu Subaru se v Austrálii vedlo vždy velmi dobře,“ prohlásil Luis Moya. „Jede se tam velmi rychle, snad jen ve Finsku je to ještě rychlejší. Auta na trati dobře drží, ale to až ve chvíli, kdy je stopa absolutně čistá. Nevýhodu mají tudíž jezdci, kteří startují z předních pozic. Chris i Petter by tedy mohli hned první den hodně získat.“

„V Austrálii se ale střídají rychlé pasáže s pomalými a to dělá problémy některým jezdcům. Musí se plně soustředit a neudělat chybu. Letos se jede v Austrálii na začátku léta, ale nejsou vyloučené ani přeháňky. Uvidí se, jaké bude počasí,“ pokračoval Španěl.

„Jako vždy bude záležet na dobré volbě pneumatik. Většina jezdců si zvolila měkkou směs. Ta má ale nevýhodu v případě, že je již trať čistá a teplota vystoupá ke třiceti stupňům. Hodně se to pak na takových pneumatikách klouže. Naším cílem je dát Petterovi a Chrisovi k dispozici vůz, který bude konkurenceschopný a mohou s ním bojovat o přední příčky. Myslím, že obě naše Imprezy WRC by mohly být v první pětce. Pokud nebudou problémy, pak by to mohly být i stupně vítězů. Záleží ale na spolehlivosti,“ doplnil na závěr Luis Moya.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist