www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Australia (PCWRC)

OMV Peugeot Norway WRT před Austrálií

24. října 2006 • 02:00

Tým OMV Peugeot Norway World Rally Team se po úspěchu Henninga Solberga v Turecké rally na nadcházející Rally Australia těší. Rozjetého norského jezdce bude chtít doplnit kvalitním výkonem také rakouský pilot Manfred Stohl.

Na vlně euforie se momentálně veze Henning Solberg. V Turecku vybojoval životní výsledek, navíc již má zajištěnou budoucnost pro obě sezóny, takže může jet v klidu. „Jsem ve velkém laufu, mám dobrou formu. S Peugeotem 307 WRC si dobře rozumíme, hodně se do Austrálie těším. Nemáme sice se zdejší tratí žádné zkušenosti, přesto si myslím, že jsme schopni zajet i na neznámých tratích kvalitní výsledek,“ zhodnotil své šance Solberg.

Důvod k optimismu má také rakouský jezdec Manfred Stohl, který bude obhajovat své loňské třetí místo. „Je potřeba náš loňský bronz nepřeceňovat. Na startu se sejde deset vozů specifikace WRC, kteří budou bojovat o čelo, takže to může skončit jakkoliv. V Japonsku a Turecku se ukázalo, že nám mokré počasí příliš nesedí, ale v Austrálii by mohlo být sucho. Každopádně věřím, že do první pětky jsme schopni se dostat,“ prozradil Manfred Stohl.

Důvod ke kvalitnímu výkonu je ještě jeden. Francouzská stáj Bozian Racing, jejíž historie sahá až do roku 1968, si odbude na letošní Telstra Rally Australia jubilejní stý a stoprvní start na soutěži mistrovství světa.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist