www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - OMV Waldviertel Rally

Na OMV Rally Waldviertel největším favoritem Benik

24. října 2006 • 11:20

Na víkendové rakouské OMV Rally Waldviertel se představí celkem sedm týmů, které mají společného sponzora a to OMV. Bezesporu největším favoritem celé soutěže bude maďarský pilot Balasz Benik, který pojede ve Focusu WRC.

Maďar již na OMV Rally Waldviertel startoval v roce 2004 a vyhrál ji. „Vím, že všichni se budou snažit mě porazit. Udělám maximum proto, abych uspěl,“ prohlásil Benik. Menší nevýhodu bude mít pouze v tom, že bude startovat s novým spolujezdcem Laszlem Bunkoczim, který má však obrovské zkušenosti, jelikož třikrát absolvoval Dakarskou rally.

S podporou společnosti OMV startuje v Rakousku také Štěpán Vojtěch, nicméně bude to pouze v Lanceru Evo IX skupiny N. I tak by ale mohl zamíchat pořadím na předních místech, jelikož má již zkušenosti se šotolinou z Argetiny a Mexika. Jeho konkurentem bude Tibor Cserhalmi také jedoucí pod hlavičkou OMV a s vozem Lancer Evo IX.

Také letos čeká na piloty velmi náročná trať. Vítězství bude obhajovat Raimund Baumschlager, ale trofej Golden Petrol Can získal vloni Štěpán Vojtěch. Tehdy to ale bylo s vozem Peugeot 206 WRC. Pokud chce trofej letos znovu získat musí porazit také speciál Ford Focus WRC Maďara Balasze Benika.

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
26.10.2006 02:35
Pluto - moderátor
No jo, kromě průměrného Doerra jediné WRC na startu...
25.10.2006 09:15
Ricardo - moderátor
Taky si myslím, že vyhraje, i když stát se může cokoliv.
24.10.2006 18:10
dick
jeto tak jasný vítěz,už se nemůžu dočkat
toplist