www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Australia (PCWRC)

Matthew Wilson se těší zpět do Focusu WRC 06

25. října 2006 • 10:30

Britský mladík Matthew Wilson se nechal slyšet, že se již nemůže dočkat startu Australské rally, jelikož tam pojede znovu ve speciálu Ford Focus WRC 06, stejně, jako tomu bylo v Japonsku.

Wilson řekl, že byl rozdíl, když po Japonské rally musel znovu usednout do starší verze Focusu WRC 04. „Už se nemohu dočkat startu s Focusem WRC 06. Je to prostě naprosto neuvěřitelný stroj,“ řekl nadšeně mladý Brit.

„Jediné, co mi nevyhovuje, je fakt, že shakedown se pojede v Gloucester Parku a ten nemá s tratěmi v samotné soutěži nic společného. Nebudu si tak moci vůz nastavit podle mých představ.“

Přestože Matthew ještě nikdy v minulosti nestartoval v Austrálii, dobře ví, že se musí vyvarovat tomu, aby druhý a třetí den startoval z první pozice, jelikož by musel zametat trať pro posádky jedoucí za ním a ztrácel by desítky vteřin.

„O Australské rally toho všichni hodně vědí. Především pak o povrchu, který je velmi specifický. Nejhorší je situace, když startujete jako první a čistíte stopu. Nevidíte žádné brzdné stopy a to je pak náročné. Může tam být nějaká záludná zatáčka a vy jste první, kdo na to přijde. Zkusím tedy v pátek jet naplno, abych nemusel v sobotu startovat jako první,“ doplnil Wilson junior.

Ředitel M-Sportu Malcolm Wilson na závěr řekl: „V minulosti jsme několikrát mohli vidět, jak náročná může být Australská rally a letos tomu nebude jinak. Myslím, že nás čeká horké počasí, protože v Austrálii začíná léto.“

„Matthew i Luis pojedou znovu ve Focusem WRC 06, což je dobrá zpráva. Je to kvalitní vůz, především když se podíváte, že Marcus Grönholm s ním vyhrál Tureckou rally,“ doplnil Wilson senior.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist