www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Australia (PCWRC)

S jakou technikou v Austrálii?

26. října 2006 • 02:00

Největší otázkou před startem letošní Australské rally bylo, s kolika vozy a v jakých barvách se představí tým Citroën. Odpovědí na počet vozů bylo angažování Xevi Ponse jako jedničky. Co se barev týče, u vozu Dani Sorda byla jasná červená s bílou. Jak to ale bude u Ponsova vozu?

Jak ukázal včerejší shakedown, Ponsův vůz je oděn do tradičních červených barev týmu Citroën Sport. Xevi pojede s vozem, jehož karoserie nese číslo 32. Jedná se o exemplář, který v rukou Sébastiena Loeba zvítězil na šesti podnicích, naposledy v Japonsku. Sordův vůz nese číslo 25 a Pons s ním startoval v úvodu sezóny. Oba vozy mají pasivní diferenciály.

BP Ford World Rally Team bude využívat vozy, se kterými oba jezdci startovali ve Finsku, záložní tým Stobart VK Ford M-Sport využije modely 06, které byly použity v Japonské rally. U Subaru není nic nového, OMV Peugeot Norway bude v Austrálii slavit - přípravce jejich aut Bozian Racing pojede svou stou soutěž mistrovství světa. Tým Škoda se Australské rally neúčastní.

Mezi produkčními vozy jsou na poslední chvíli také změny. Nigel Heath ěl startovat s vozem od Neila Allporta, nakonec se kvůli pracovním povinnostem nezúčastní. Nepojede také šampion u našich severních sousedů Leszek Kuzaj, který zůstal doma v Polsku kvůli operaci ledvinových kamenů. Naopak Sergei Uspenskyi, známý ze startu na Rally Bohemia, představí nejnovější specifikaci Subaru Impreza STI.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist