www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Australia (PCWRC)

Mikko Hirvonen měl potíže s elektronikou

26. října 2006 • 13:45

Na včerejším shakedownu měl finský jezdec Mikko Hirvonen problémy s elektronikou na svém Focusu WRC 06. Také proto zajel až desátý čas. Zásluhou nespecifikovaných potíží s elektronikou se mu totiž zasekla jedna rychlost a Fin musel zajet do servisu.

„Není dobré, že nikdo neví, proč měl Mikko takový problém,“ řekl Grönholm. „Myslím ale, že si nemusím dělat starosti. Mám na to, abych v Austrálii vyhrál. Pokud bude v pátek pršet, mohlo by to být ještě lepší.“

„Vím, že tady nebude Sébastien, ale nesmíme zapomínat ani na Pettera a Chrise. Oba pojedou na šotolině velmi rychle. Petter mě dokonce honil už v Turecku a to určitě nikdo nečekal. Musím podat maximální výkon a vyhrát,“ doplnil Fin.

Na Focusu WRC 06 se pracovalo až do jedné hodiny ranní, jelikož technici se snažili přijít na to, co stojí za příčinou náhlé závady. Byla okamžitě sejmuta převodová skříň a inženýři řešili, co se stalo.

„Mohli jsme samozřejmě vyměnit celou elektroniku ve voze, ale to jsme nechtěli,“ řekl na vysvětlenou Malcolm Wilson. „Snažíme se odhalit příčinu této závady.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist