www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - OMV Waldviertel Rally

Jezdci mají za sebou seznamovací jízdy

27. října 2006 • 01:00

Posádky OMV Waldviertel Rallye, která se odstartuje dnes odpoledne u nákupního střediska v Hornu, již mají za sebou seznamovací jízdy. Ty se obešly bez problémů a tak nic nebrání k zahájení rakouského svátku automobilových soutěží.

„Mám rád takovéto závodění. A pokud zůstane pěkné počasí, jakože to předpověď naznačuje, tak se fanoušci mají opravdu nač těšit,“ prozradil letošní rakouský mistr, který však nepojede s obvyklým Mitsubishi ve skupině A, ale již s modelem Evo IX ve skupině N, se kterým pojede i příští rok.

„Na Waldviertel se těším, rád tu jezdím rychle. Mým prvořadým cílem je zisk titulu ve skupině N, takže si hlavně budu hlídat svého největšího soupeře Hermanna Gassnera. Některé rychlostní zkoušky, obzvláště v oblasti Litschau, jsou hrůzostrašné,“ řekl před startem Achim Mörtl.

„Všechny rychlostní zkoušky jsou náročné a zajímavé - kromě třetího testu, který vede ze St. Leonhardu přes Gars do Wolfshoferamtu, který se pojede i jako šestka. Tento 13,6 km dlouhý úsek s věčným střídáním asfaltu a šotoliny bude obrovský záběr na pneumatiky. Myslím, že víc šotoliny by bylo lepší variantou. Pneumatiky se budou hodně přehřívat, tak doufám, že budou fungovat, když pojedeme čtyři testy v kuse bez servisu,“ prozradilo největší české želízko Štěpán Vojtěch.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist