www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Australia (PCWRC)

Úspěšný víkend pro OMV Peugeot Norway WRT

30. října 2006 • 04:30

Tým OMV Peugeot Norway WRT znovu zazářil. Již potřetí v této sezoně vystoupil na stupně vítězů a po úspěšné jízdě Manfreda Stohla v Mexiku a obdobném výkonu týmového kolegy Henninga Solberga v Turecku se díky dalšímu skvělému výkonu rakouského jezdce na Telstra Rally Australia mohl norský tým těšit z opětovného bodového přídělu. Spokojenost také vládne v týmu Bozian Racing, přípravce vozů Peugeot 307 WRC, pro který to byl jubilejní stý start v Mistrovství světa.

Manfred Stohl se po dvou náročných etapách australské soutěže usadil na třetí pozici, přičemž největšího soupeře, kterým byl Xavi Pons na citroënu, měl za sebou jen o 20,1 sekund. Rakušan se tedy na začátku posledního dne zhluboka nadechl a okamžitě začal Španělovi ujíždět. Ponsovy naděje na bronzový stupínek se rozplynuly hned na druhé rychlostní zkoušce, kde mu Stohl „nadělil“ téměř 23 sekundy. „Na té „erzetě“ jsme jeli stylem buď a nebo. Naštěstí nám to vyšlo a zásadně jsme narušili Xaviho plány v cestě za třetím místem,“ řekl k mohutnému útoku Stohl. Od toho okamžiku se Vídeňan soustředil na taktickou jízdu za účelem bezpečného dojetí do cíle. Poslední kilometry již pro duo Manfred Stohl-Ilka Minor proběhly bez zásadních problémů. Po Mexiku se tak tato dvojice mohla již podruhé radovat z medailového umístění v jejich doposud nejúspěšnější sezoně.

Cestu k tomuto úspěchu si Manfred náležitě užíval: „Mám tuto rally hodně rád. Jezdí se tu velice rychle, trať obsahuje spoustu rychlých zatáček. Na druhou stranu je australská rally hodně nevyzpytatelná, což se projevilo na velkém množství odstoupených posádek. Každopádně jsem strašně šťastný, že se nám tu podařilo zopakovat náš loňský výsledek. Třetí místo má úplně jinou příchuť, než „bramborová“ pozice, kterou jsme letos několikrát vybojovali,“ vysvětluje Stohl. Po čtrnácti podnicích mu patří pátá příčka v hodnocení jezdců a má ještě dva nadcházející podniky na to, aby přeskočil průběžně čtvrtého Daniho Sorda, který má před Stohlem pouhý tříbodový náskok.

Letošní Rally Australia měla zvláštní význam i pro tým Bozian Racing, přípravce vozů týmu OMV Peugeot Norway. Bylo to totiž posté, co se tento tým angažoval v Mistrovství světa. Třetí místo Manfreda Stohla bylo pověstnou třešničkou na dortu: „Jsme na Manfreda velice pyšní,“ řekl Jackie Bozian. „Lepší dárek jsme si k našemu výročí nemohli přát. Umístění na stupních vítězů posílilo naši přední pozici mezi týmy Manufacturer 2. Jsem přesvědčen, že zbývající podniky na Novém Zélandu a ve Walesu projdeme s podobnou euforií, jakou zažíváme nyní v Austrálii,“ dodal manažer týmu OMV Peugeot Norway.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist