www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Australia (PCWRC)

Titul zastínil Ponsovo čtvrté místo

30. října 2006 • 14:35

Přes absenci týmové jedničky Sébastiena Loeba měl o víkendu tým Kronos Total Citroën v Austrálii obrovský důvod k radosti. Díky zaváhání největšího favorita soutěže Marcuse Grönholma se totiž Loeb s Danielem Elenou mohou potřetí za sebou radovat z titulu mistrů světa.

Na opačné straně zeměkoule tentokrát hájily týmové barvy dvě španělské posádky. Úspěšnějším z dvojice západoevropských jezdců byl mladší Xavier Pons navigovaný Carlosem Del Barriem. Po vyrovnaném výkonu, kdy dokonce figurovali na průběžné třetí příčce, soutěž dokončili na čtvrtém místě absolutně. „Závěrečný den byl pro mne téměř stresujícím zážitkem. Věnoval jsem hodně pozornosti tomu, abych se vyhnul velkým kamenům. Na této soutěži takto chybovalo mnoho jezdců a tak jsem se nechtěl stát jedím z nich,“ prohlásil Pons v cíli soutěže. Spolujezdec Carlos Del Barrio měl obrovskou radost nejen z vlastního výsledku. „Jsem rád za to, co se stalo, protože je to správné a fér. Nejlepší pilot a spolujezdec se stali mistry. Jsme rádi, že jsme jim k tomu trochu pomohli také my …“

Dani Sordó s Marcem Martím se po pátečním výpadku díky systému SupeRally vrátili zpět do hry v sobotu ráno. Úřadující juniorský mistr světa se velmi rychle dokázal přizpůsobit podmínkám pro něj doposud neznámé trati. Z 50. místa se nakonec posunul až na konečnou 24. příčku absolutně. „Samozřejmě, že jsem věřil v lepší výsledek,“ konstatoval španělský pilot. „Byla to ale daň, kterou jsem na tomto kluzkém povrchu musel zaplatit za to, že jsem se zde hodně naučil. To bylo ale cílem pro celý tento rok. Ale některé časy, které jsme zajeli, byly s ohledem na odstup od nejrychlejších časů, povzbuzující,“ dodal Sordó.

„Díky skvělé týmové práci byla mise dokončena,“ zářil v cíli Australské rally šéf týmu Kronos Total Citroën Marc Van Dalen. „Před rokem jsme od Citroënu Sport dostali důvěru a zodpovědnost dát Sebovi a Danielovi maximální šanci k obhajobě jejich titulů. Nebyl to vůbec snadný úkol. Museli jsme zastoupit nejlepší soutěžní tým světa. Celý Kronos Racing je naplněn hrdostí. Díky tvrdé a obětavé práci s perfektní podporou Citroën Sport se naše cíle splnily. Tento moment má příchuť neopakovatelnosti. Díky internetu a moderním technologiím jsme mohli sdílet tyto momenty živě také se Sebem a Danielem. Teď už se nemůžeme dočkat, až budou zpět a až budeme moci oslavit jejich třetí titul společně,“ uzavřel Van Dalen.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist