www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Australia (PCWRC)

Matthew Wilson byl v cíli zklamaný

31. října 2006 • 10:20

Britský mladík Matthew Wilson startoval v Austrálii znovu s Focusem WRC 06, ale v první etapě se mu příliš nedařilo. Hned po pěti kilometrech úvodního testu páteční etapy zavadil levým předním kolem o kámen a vylomil jej. Odstoupil tak již na začátku a musel pak využít systému SuperRally.

Na stejném kameni havaroval také Marcus Grönholm. Toho však katapultoval mimo trať a Fin tak přišel o možnost zisku titulu mistra světa.

Nicméně to nebylo smůle Wilsona konec. V neděli jej totiž začala zlobit spojka a mladý Brit měl co dělat, aby dojel až do cíle.

„Hned v úvodu třetí etapy jsem měl problémy se spojkou. Poznal jsem to na startu, jelikož jsem měl problémy se startovním režimem. Restartoval jsem systém, ale pak jsem nemohl nikam jet další tři sekundy. Navíc jsem nemohl řadit ze dvojky na jedničkou. To byl velký problém, jelikož rychlostní zkoušky byly hodně klikaté,“ řekl zklamaně mladý Brit.

„Pak už nešla řadit ani trojka a vypadalo to špatně. Navíc jsem musel startovat jako první a čistit trať. Bylo to ale o něco lepší než v sobotu. Tam jsem tím ztratil mnohem více času. Nejvíce jsem byl ale zklamaný první den, kdy jsem udělal chybu a musel odstoupit,“ dodal Wilson junior, který se také na Novém Zélandu představí v novém Focusu WRC 06.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
31.10.2006 11:44
Ricardo - moderátor
Hmm.... uvidíme příští rok...
toplist