www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Australia (PCWRC)

Malcolm Wilson: Pro Mikka je to teprve začátek

1. listopadu 2006 • 00:30

Na začátku roku hodně lidí kroutilo hlavou nad tím, proč Malcolm Wilson angažoval do svého týmu BP-Ford WRT jako dvojku Mikko Hirvonena, který se již představil před dvěma lety v týmu Subaru a příliš se tam neosvědčil.

Nyní je ale vše jinak. Hirvonen se totiž za poslední půlrok natolik zlepšil, že mu v MS FIA jezdců patří s přehledem třetí pozice a navíc v Austrálii vyhrál poprvé soutěž seriálu mistrovství světa. Malcolm Wilson si myslí, že to je teprve začátek úspěchů Mikka v mistrovství světa.

„Mikko jel skvěle a měl to po celou dobu naprosto pod kontrolou. Vyrovnal se také dobře s tlakem, který na něj byl vyvíjen. Musel totiž získat body pro tým,“ řekl na úvod Wilson. „Viděl jsem na něm, že chce hodně vyhrát. Je hvězdou celé letošní sezóny. Velmi se zlepšil a to je důležité.“

Na tiskové konferenci však padla otázka také na to, že Mikko na začátku roku nezískal tolik bodů, kolik se čekalo. Malcolm Wilson však prohlásil, že to nebyla jen chyba Mikka.

„Je nutno přiznat, že pouze v Mexiku Mikko havaroval vlastní vinou. Jinak měl velmi mnoho technických problémů, které mu vždy zabránila, aby dojel lépe. Sedmkrát už byl letos na stupních vítězů, takže určitě se dá čekat, že Mikko neřekl poslední slovo. Vezměte si to tak - v Austrálii vloni nejel a letos tam vyhrál,“ dodal na závěr pochvalně šéf týmu BP-Ford WRT.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist