www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 06 - Würth - Partr Rally Vsetín

Sprintrally Vsetín zakončí letošní Matador Cup

1. listopadu 2006 • 12:00

Premiérový ročník Matador Cupu se blíží ke svému závěru a poslední dějství bude sehráno na tratích rychlostních zkoušek na Vsetínsku. Würth Partr Sprintrally Vsetín bude první listopadovou sobotu svědkem závěrečných soubojů nejenom o umístění na stupních vítězů v Matador Cupu.

Napínavé souboje lze očekávat vzhledem k malým bodovým rozdílům po čtyřech odjetých závodech, ale také s ohledem na velmi hodnotné ceny pro tři nejúspěšnější posádky. Vítěz Matador Cupu 2006 obdrží finanční odměnu 50.000 Kč a dvanáct závodních pneumatik Matador. Stříbrná posádka bude odměněna 20.000 Kč a osmi kusy soutěžních pneumatik Matador. Třetí v pořadí získá 5.000 Kč a čtyři pneumatiky Matador.

Seriálu vypsanému pro produkční vozy třídy N4 obouvající závodní pneumatiky Matador zatím dominuje Vladimír Barvík, ale o vítězi zdaleka rozhodnuto není. Rally je velmi náročná a nevyzpytatelná disciplína, kdy mnohokrát do zcela jasného pořadí nakonec velmi výrazně prohovoří jezdecká chyba nebo stávkující technika. Vladimír Barvík musí pro své vítězství v premiérovém ročníku Matador Cupu udělat závěrečný krůček, ale ten bývá mnohdy nejtěžší. Každopádně má však právě tento jezdec k vítězství vykročeno pravou nohou.

Před závěrečným podnikem není jasno ani na dalších místech vyhrazených na stupních vítězů. Dle pravidel Matador Cupu se do závěrečného pořadí počítají každé z posádek pouze čtyři nejlepší umístění a i tento fakt bude hrát v konečném účtování velmi důležitou roli. Jediný Pavel Dohnal dokázal bodovat v předešlých čtyřech soutěžích a v případě bodového zisku ve Vsetíně se mu jeden z výsledků nebude v závěrečném hodnocení počítat.

Premiérový ročník Matador Cupu ukázal, že o podobný seriál je mezi soutěžními posádkami zájem a promotér seriálu Motorsport Kopecký již v tuto dobu připravuje druhý ročník Matador Cupu, který přinese několik zajímavých novinek.

Průběžné pořadí v Matador Cupu po čtyřech odjetých soutěžích:

1. Vladimír Barvík 75 bodů

2. Jan Jelínek 63

3. Pavel Dohnal 61

4. Lumír Firla 41

5. Jiří Volf 36

6. Pavel Červenka 35

7. Jaroslav Orsák 22

8. Jaromír Tomaštík 16

Martin Bobek
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist