www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Australia (PCWRC)

Petter Solberg gratuloval Loebovi k titulu

1. listopadu 2006 • 13:20

Mezi prvními, kteří gratulovali Sébastienu Loebovi k zisku titulu mistra světa, byl také Petter Solberg. Přitom Francouz získal titul tím, že seděl doma na gauči a sledoval dění v Austrálii.

Marcus Grönholm totiž nedokázal dojet do třetího místa, a tak titul připadl již soutěže rally před koncem právě Loebovi. „Poslal jsem Sébastienovi gratulaci k titulu. Rozhodně si ho zaslouží,“ řekl sportovně Solberg. „Už tři roky je naprosto skvělý a nejrychlejší ze všech. Je to opravdový a zasloužený mistr světa,“ doplnil Nor.

Pozadu nezůstal ani šéf továrního týmu BP-Ford WRT Malcolm Wilson. „Je to nejúspěšnější jezdec všech dob, jelikož má již nyní na svém kontě nejvíce vítězství. Navíc to dokázal za velmi krátkou dobu, o to je úspěch cennější. V podstatě je nyní před všemi jezdci z minulosti a drží většinu rekordů.“

„Má před sebou ještě řadu let a já mu do nich přeji jen to nejlepší. Gratuluji mu ke třetímu titulu mistra světa. Šampionát ho potřebuje zpět a to co nejdříve,“ doplnil Wilson.

Manažer BF Goodrich Aime Chatard před Loebem doslova smekl. Francouz totiž dokázal ve dvanácti soutěžích osmkrát vyhrát a čtyřikrát dojel druhý. „Je to geniální jezdec, když dokázal získat již třetí titul v řadě a to s předstihem. Jsme hrdí na to, že mu k tomu pomohly právě naše pneumatiky. Celý tým Kronos Racing si na každou rally zvolil ideální gumy a vždy uspěli. Nezbývá, než říci BRAVO Sébastiene, Danieli a týme Kronos Racing!“

Zatím není jasné, zda bude Loeb startovat již na Novozélandské rally, ale tréninku by se měl zúčastnit.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist