www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Australia (PCWRC)

Dani Sordó málem srazil klokana

2. listopadu 2006 • 10:10

Španělskému jezdci se ve druhé polovině roku opravdu vůbec nedaří. Nejen že klesl ze třetí pozice průběžného pořadí MS FIA jezdců až za Mikko Hirvonena, ale navíc se mu nedaří dosahovat takových výsledků, jaké by si přál.

Jako dvojka týmu Kronos Racing získává jen minimum bodů do MS FIA značek a Citroën již klesl za Ford. Když už se španělskému jezdci daří, potká jej technická závada. V Austrálii se těšil na dobrý výsledek, ale o ten přišel hned v RZ 3, kdy jej zradila převodovka.

„Nikdo zatím neví, proč přestala převodovka fungovat. Přitom předtím s ní žádný problém nebyl,“ řekl na úvod zklamaný Sordó. „Chtěl jsem jet opatrně, ale po pár zatáčkách jsem věděl, že je zle. Nešlo řadit nahoru a vůz zastavil. Vypadalo to, jako bych měl neutrál. Určitě jsem čekal v Austrálii mnohem lepší výsledek, ale stalo se. Znovu jsem se něco naučil a pokusím se to zužitkovat na Novém Zélandu.“

Sordó nastoupil do sobotní etapy díky systému SuperRally a celkem se mu dařilo. V neděli to ale opět nebylo bez problémů.

„Na RZ 22 jsem v dáli zahlédl klokana, jak se blíží ke trati. Bylo jich tam více, ale já mířil přímo na toho největšího. Asi to byl jejich otec. Ještě nikdy jsem žádného neviděl, dokonce ani při tréninku. Trochu jsem ubral a vyhnul se mu. Nakonec to tedy dobře dopadlo,“ dodal na závěr Španěl.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
02.11.2006 12:08
Runy
Kapsáči jsou prostě součástí australské rally.O tom už se přesvědčil nejeden rally men.
toplist