www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Turkey (JWRC)

Colin Mcrae se vrací k Turecku i Austrálii

7. listopadu 2006 • 12:25

Skotský pilot Colin McRae se v letošním roce představil v seriálu mistrovství světa pouze jednou a to v Turecku. Navíc to bylo poté, co se zranil Sébastien Loeb a nemohl tak Tureckou rally jet. Od Colina McRae si vedení týmu Kronos Racing slibovalo, že bude prohánět Marcuse Grönholma. Vše ale bylo jinak...

„Bylo to pro mě obrovské zklamání, jelikož jsem v Turecku ztratil hned v úvodním testu tolik času, že se to už nedalo dohonit. Bylo opravdu hrozné počasí a to mi situaci ještě ztížilo,“ řekl na úvod zklamaný McRae, který navíc nakonec Tureckou rally po závadě alternátoru ani nedokončil.

„Musel jsem mít nový rozpis a to mi situaci ještě ztížilo. Už jsem nejel rok v seriálu mistrovství světa a nemohl jsem se dostat do stoprocentního tempa. Samozřejmě jsem ale rád, že mi Kronos takovou šanci dal. Vděčím za to především Marcu Van Dalenovi a Guy Fréquelinovi,“ pokračoval Skot.

Obecně se čekalo, že Colin McRae nastoupí do Xsary WRC také v Austrálii, jelikož tam se vloni představil ve Fabii WRC a vedl si fantasticky, ale nakonec dostal přednost Xavier Pons.

„Nemohu posoudit, zda bych týmu pomohl v Austrálii více nebo méně, ale byla to jejich volba. Xavier Pons dojel čtvrtý a myslím, že to byl skvělý výsledek. Osobně jsem rád, že jsem se svezl alespoň v Turecku,“ dodal na závěr McRae.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist