www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of New Zealand (PCWRC)

Stohl skončil třetí, Solberg získal bod pro tým

20. listopadu 2006 • 11:20

Tým OMV Peugeot Norway WRT může po Novém Zélandu znovu slavit. Jeho pilot Manfred Stohl skončil opět na stupních vítězů. Rakouský jezdec ustál tlak nejen ze strany Xaviera Ponse, ale také Daniho Sordá. Oba jezdci Citroënu totiž skončili za ním.

Henning Solberg si vybral další smůlu a znovu havaroval. Svůj Peugeot 307 WRC převrátil přes střechu a ztratil přes patnáct minut. Nakonec však do cíle dojel na dvanácté pozici a zajistil pro svůj tým jeden bod do MS FIA značek.

Manfred Stohl dosáhl již na páté stupně vítězů ve své kariéře. „Jsem rád, že se mi podařilo porazit velice silné soupeře a dojet do cíle na třetím místě. Hodně jsem si užil souboj se Sordem a Ponsem. Mám rád Novozélandskou rally, ale hodně nám pomohl i Ježíš, který chtěl, abychom dojeli na třetím místě. Měli jsme v některých momentech opravdu štěstí,“ řekl Stohl.

Rakušan má před sebou ještě jeden cíl. Chce se dostat v konečném pořadí jezdců na čtvrtou pozici. „Na Daniho Sordá nám chybí jediný bod, takže se jej budu snažit ve Velké Británii předstihnout. Už se na to těším,“ doplnil Stohl.

Henning Solberg poslal svůj Peugeot 307 WRC na střechu. „Měli jsme mnoho smůly a to nás stálo lepší umístění. Musím to rychle hodit za hlavu a připravit se na další soutěž. Ve Velké Británii chci uspět,“ dodal Nor, který je sedmý v MS FIA jezdců.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist