www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. dubna 2024, Svátek má Irena, zítra Rudolf

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of New Zealand (PCWRC)

Al-Attiyah pomýšlí na přestup do vozu WRC

22. listopadu 2006 • 11:00

Letošním šampiónem v Production´s Cupu se stal po Novozélandské rally Nasser All-Attiyah. Ten tak v šampionátu předstihl jezdce Baldacciho i Nutaharu. Mistr světa v PC WRC však zatím neví, zda bude titul v příštím roce obhajovat.

žádný příspěvek celý článek »

Hirvonenovi se líbily novozélandské tratě

22. listopadu 2006 • 09:40

Finský pilot Mikko Hirvonen dokončil Novozélandskou rally na druhém místě a v cíli řekl, že se mu líbily nové tratě, se kterými letos organizátoři přišli. Soutěž měla základnu 120 kilometrů jižně od Aucklandu v blízkosti Hamiltonu.

žádný příspěvek celý článek »

Manfred Stohl čeká na podpis smlouvy

21. listopadu 2006 • 13:58

Rakouský pilot Manfred Stohl absolvoval v letošním roce kompletní šampionát a doufá, že stejného privilegia se mu dostane také v roce 2007. Zatím ale nejsou všechna jednání s partnery uzavřena, takže neví, co vlastně bude v sezóně 2007 dělat.

žádný příspěvek celý článek »

Továrna Ford čekala na titul 27 let

21. listopadu 2006 • 11:30

Dlouhý 27 let musel čekat tovární Ford na to, aby znovu získal titul v MS FIA značek. Podařilo se to až letos, kdy do týmu přišli dva zkušení jezdci Marcus Grönholm a Mikko Hirvonen. Přesto, že do konce šampionátu ještě zbývá odjet jednu soutěž, tým Ford má v čele na Citroën takový náskok, že už o titul nepřijde ani v případě, že by Grönholm a Hirvonen neviděli cíl Britské rally. Přitom jediný titul získal Ford v roce 1979.

žádný příspěvek celý článek »

Matthew Wilson si Novozélandskou rally užil

21. listopadu 2006 • 11:00

Britský mladík Matthew Wilson dokončil Novozélandskou rally na slušné třinácté pozici, i když znovu udělal hned několik chyb. Havaroval totiž na třetí rychlostní zkoušce, kde trefil skálu a poté se mu přehříval motor. Posléze musel odstoupit.

příspěvků: 4 celý článek »

První dva body pro Luise Pereze Companca

21. listopadu 2006 • 02:00

Pilot týmu Stobart VK Ford Luis Perez Companc letos usedl do Focusu WRC týmu Stobart hned osmkrát, ale až na novém Zélandu se mu podařilo získat body do MS FIA jezdců. Přitom k bodu měl blízko již na domácí Argentinské rally, ale zhasnutý motor na startu do super speciálky, jej o osmou pozici připravil.

žádný příspěvek celý článek »

Xavier Pons nakonec porazil týmového kolegu Sordá

21. listopadu 2006 • 01:10

Xavier Pons znovu splnil očekávání a po čtvrtém místě na Australské rally dokončil na stejné pozici také Novozélandskou rally. Jeho týmový kolega Dani Sordó dojel po boji s Ponsem pátý.

žádný příspěvek celý článek »

Z titulu v PC WRC se raduje Nasser Al-Attiyah

20. listopadu 2006 • 13:50

Na Novém Zélandu se jel v letošním roce poslední podnik seriálu Production´s Cupu a v něm se také rozhodlo o tom, kdo letos získá titul. Z vítězství se sice radoval Jari-Matti Latvala, ale titul získal Nasser Al-Attiyah.

žádný příspěvek celý článek »

Nejlepším týmem M2 je OMV Peugeot Norway WRT

20. listopadu 2006 • 12:05

V letošním roce se v seriálu mistrovství světa poprvé utkaly mezi sebou týmy Manufacturer 1 a také Manufacturer 2. Rozdíl mezi nimi byl v tom, že týmy M1 musely absolvovat všech šestnáct soutěží seriálu mistrovství světa.

příspěvků: 2 celý článek »

Rossiho nebaví vyměňování pneumatik

20. listopadu 2006 • 11:55

Motocyklový šampión Valentino Rossi se nechal v cíli Novozélandské rally slyšet, že si svou první soutěž v seriálu mistrovství světa s vozem Subaru Impreza WRC parádně užil. Ital sice již startoval na Britské rally v roce 2002, ale nedokončil ani první etapu. Tentokráte bylo vše jinak.

žádný příspěvek celý článek »

Stohl skončil třetí, Solberg získal bod pro tým

20. listopadu 2006 • 11:20

Tým OMV Peugeot Norway WRT může po Novém Zélandu znovu slavit. Jeho pilot Manfred Stohl skončil opět na stupních vítězů. Rakouský jezdec ustál tlak nejen ze strany Xaviera Ponse, ale také Daniho Sordá. Oba jezdci Citroënu totiž skončili za ním.

žádný příspěvek celý článek »

Petter Solberg byl zklamaný, Subaru stále nestíhá

20. listopadu 2006 • 10:40

Před závěrečnou etapou Novozélandské rally se tovární tým 555 Subaru WRT soustředil především na to, aby Petter Solberg dojel až do cíle a posbíral další cenné informace pro nadcházející Britskou rally.

příspěvků: 2 celý článek »

Ford má titul mistra světa po double na Novém Zélandu

20. listopadu 2006 • 09:00

Tým BP-Ford si prvními dvěma místy v Rally Nový Zéland zajistil titul mistra světa v šampionátu značek. Marcus Grönholm a Timo Rautiainen vybojovali šesté vítězství v sezoně a do cíle dojeli 56,0 sekund před týmovými kolegy Mikkou Hirvonenem a Jarmem Lehtinenem. Maximální bodový zisk posádek s Focusy RS WRC znamená 25 bodový náskok v čele šampionátu, který již nemůže být překonán.

příspěvků: 1 celý článek »

Rally Nový Zéland: Další dvojitý triumf Fordu

19. listopadu 2006 • 02:50

Téměř jako přes kopírák proběhla třetí a závěrečná etapa předposledního podniku letošního seriálu mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích, 34. Propecia Rally New Zealand. Díky bezchybnému výkonu Marcuse Grönholma a Mikko Hirvonena se může tovární tým BP Ford WRT po více než dvaceti letech radovat ze zisku poháru konstruktérů.

žádný příspěvek celý článek »

Grönholm tančí mezi kapkami deště, Ford stále vede

18. listopadu 2006 • 11:10

Tým BP-Ford kontroluje i po druhé etapě Rally Nový Zéland svou pozici. Během promoklého dne zvýšili Marcus Gronholm a Timo Rautiainen náskok v čele soutěže před svými týmovými kolegy Mikkou Hirvonenem a Jermem Lehtinenem na hodnotu 50,3s.

žádný příspěvek celý článek »

toplist