www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of New Zealand (PCWRC)

Rossiho nebaví vyměňování pneumatik

20. listopadu 2006 • 11:55

Motocyklový šampión Valentino Rossi se nechal v cíli Novozélandské rally slyšet, že si svou první soutěž v seriálu mistrovství světa s vozem Subaru Impreza WRC parádně užil. Ital sice již startoval na Britské rally v roce 2002, ale nedokončil ani první etapu. Tentokráte bylo vše jinak.

Přesto, že na nejlepší hodně ztrácel, dojel na jedenácté pozici a své Impreze WRC nijak neublížil. „Nebyla to vůbec jednoduchá rally pro nováčka,“ řekl na úvod Rossi. „Druhý den už se mi ale dařilo mnohem lépe, než v úvodu.“

„Musel jsem si zvyknout, ale nakonec jsem dojel až do cíle a bez větším problémů. Je to pro mě další velká zkušenost. Byla to tvrdá práce, ale bavilo mě to,“ pokračoval Ital.

Valentino dále řekl, že ještě nějakou dobu zůstane určitě věrný motorkám. Jedním dechem ale dodává, že se možná v mistrovství světa rally ještě v budoucnu objeví. K rallyovému sportu totiž tíhne od mládí, protože jej k němu vedl Graziano Rossi (otec Valentina). Také on několikrát startoval v mistrovství světa rally.

Držitel práv na vysílání z mistrovství světa David Richards byl spokojen především s mediálním zájmem o Rossiho, který startoval v Impreze WRC připravené Prodrivem. Rád by jej v budoucnu v seriálu mistrovství světa viděl.

„Moje výkony nebyly nejhorší, ale ještě je přede mnou hodně práce, pokud bych měl stačit rychlejším jezdcům. Zatím však o nic nejde. Užil jsem si to a o to mi šlo především. Pouze mě nebavilo přezouvání pneumatik,“ doplnil na závěr Rossi.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist