www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of New Zealand (PCWRC)

Nejlepším týmem M2 je OMV Peugeot Norway WRT

20. listopadu 2006 • 12:05

V letošním roce se v seriálu mistrovství světa poprvé utkaly mezi sebou týmy Manufacturer 1 a také Manufacturer 2. Rozdíl mezi nimi byl v tom, že týmy M1 musely absolvovat všech šestnáct soutěží seriálu mistrovství světa. Týmy M2 pak odjely minimálně deset podniků, na kterých se musely představit s dvojicí jezdců.

Již nyní je tak jasné, že celkový titul v MS FIA značek si zajistil s předstihem tým BP-Ford WRT. Mezi týmy Manufacturer 2 mezi sebou bojovaly OMV Peugeot Norway, Stobart VK Ford a Red Bull Škoda. Cenné první místo mezi těmito týmy tak připadlo OMV Peugeotu, jehož barvy hájili piloti Manfred Stohl a Henning Solberg.

Přitom tento ryze soukromý tým dlouhou dobu šlapal na paty také továrnímu týmu 555 Subaru WRT, který je před ním nyní o pouhých sedmnáct bodů. I tak jsou ale v Peugeotu s celkovým čtvrtým místem v MS FIA značek nadmíru spokojeni.

Manfred Stohl dojel na stupních vítězů letos v Mexiku, v Austrálii a na Novém Zélandu. Henning Solberg dokončil na třetím místě Tureckou rally.

„Zatím je to pro nás velmi dobrý rok. Manfred i Henning předčili naše očekávání. Dokázali, že Peugeot 307 WRC má na to, aby zajížděl velmi dobré výsledky,“ řekl na závěr manažer týmu OMV Peugeot Norway WRT Jacky Bozian.

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
20.11.2006 20:05
Ricardo - moderátor
V podstatě ano :-)
20.11.2006 14:52
Hrazda
Hurá, Armin a jeho mančaft je na bedně.
toplist