www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of New Zealand (PCWRC)

Xavier Pons nakonec porazil týmového kolegu Sordá

21. listopadu 2006 • 01:10

Xavier Pons znovu splnil očekávání a po čtvrtém místě na Australské rally dokončil na stejné pozici také Novozélandskou rally. Jeho týmový kolega Dani Sordó dojel po boji s Ponsem pátý.

Citroën však po Novém Zélandu ztratil všechny šance na to, aby obhájil titul mezi týmy. Ten si s předstihem zajistil tým BP-Ford WRT, jelikož jeho jezdci dojeli na prvním, resp. druhém místě absolutního pořadí.

Ještě před závěrečnou etapou figuroval na čtvrté pozici Dani Sordó a snažil se tlačit na Manfreda Stohla, jedoucího před ním. Skvělým finišem se však blýskl Xavier Pons, který vyhrál v neděli dvě rychlostní zkoušky a nakonec se posunul před Sordá.

„Už potřetí jsme dojeli jen těsně za stupni vítězů,“ řekl na úvod trochu zklamaně Pons. „Myslím ale, že už se nám to brzy podaří. Mám rád rychlé šotolinové tratě. Hodně jsem si to užil, i když to pekelně klouzalo. Myslím, že jsme dobře připraveni na Britskou rally, která startuje za dva týdny.“

Španělský mladík Dani Sordó byl v pátek večer na třetím místě, nakonec se však musel spokojit až s pátou pozicí. „Byla to velmi náročná rally. To ale asi pro každého jezdce, který zde jede poprvé,“ řekl na úvod Sordó.

„Jsem spokojený. Neudělal jsem žádnou chybu a dojel si pro dobré body. Také náš rozpis seděl na sto procent, takže je to jistě dobrá známka toho, že se neustále zlepšujeme. Je to důležité především s ohledem na budoucnost,“ doplnil Španěl.

Šéf týmu Kronos Racing Marc Van Dalen byl se svými svěřenci spokojen. „Na začátek musím říci, že jsme chtěli o titul ve značkách bojovat ještě i ve Velké Británii, ale nestalo se tak. Tým Ford odvedl fantastickou práci a titul jim právem patří. Xavier i Dani mohli jet podle vlastního uvážení. Žádnou taktiku neměli. Oba dojeli v TOP 5, což je dobrý výsledek. Hodně se toho naučili, což by jim mohlo v budoucnu pomoci,“ dodal na závěr Van Dalen.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist