www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of New Zealand (PCWRC)

První dva body pro Luise Pereze Companca

21. listopadu 2006 • 02:00

Pilot týmu Stobart VK Ford Luis Perez Companc letos usedl do Focusu WRC týmu Stobart hned osmkrát, ale až na novém Zélandu se mu podařilo získat body do MS FIA jezdců. Přitom k bodu měl blízko již na domácí Argentinské rally, ale zhasnutý motor na startu do super speciálky, jej o osmou pozici připravil.

Companc byl v cíli spokojený, i když soutěž neproběhla bez problémů. „V neděli se mi jelo dobře, ale zadní tlumiče nefungovaly optimálně. Ztratily potřebný tlak. Po trati pak vůz skákal a nedal se udržet. Bylo to náročné, dojet s takovým vozem až do cíle,“ řekl Argentinec.

„Po výměně tlumičů už bylo vše v pořádku. Hodně to klouzalo, ale snažil jsem se především dojet do cíle a získat nějaké body pro tým. Užil jsem si celou rally a získal další cenné zkušenosti,“ pokračoval Companc.

Slova chvály měl na adresu Companca také Malcolm Wilson. „Odvedl velmi dobrou práci a získal dva body pro svůj tým. Jsem rád, že se mu to v závěru roku podařilo. Je to pro něj dobrá známka, především, pokud pojede seriál mistrovství světa také v roce 2007.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist