www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of New Zealand (PCWRC)

Továrna Ford čekala na titul 27 let

21. listopadu 2006 • 11:30

Dlouhý 27 let musel čekat tovární Ford na to, aby znovu získal titul v MS FIA značek. Podařilo se to až letos, kdy do týmu přišli dva zkušení jezdci Marcus Grönholm a Mikko Hirvonen.

Přesto, že do konce šampionátu ještě zbývá odjet jednu soutěž, tým Ford má v čele na Citroën takový náskok, že už o titul nepřijde ani v případě, že by Grönholm a Hirvonen neviděli cíl Britské rally. Přitom jediný titul získal Ford v roce 1979.

Ředitel továrního týmu BP-Ford WRT Malcolm Wilson přišel do týmu v roce 1997 a již tehdy začal tvrdě pracovat na tom, aby jeho tým získal titul ve značkách. Podařilo se mu to až o necelých deset let později.

Velkou zásluhu na tom má především technický ředitel M-Sportu Christian Loriaux, který stál nejen u zrodu Focusu WRC 03, ale především pak u vývoje zcela nového Focusu WRC 06, který získal titul ve značkách hned v premiérovém roce svého uvedení.

Malcolm Wilson k tomu řekl: „Takový výsledek letos nikdo nečekal. Připadám si jako ve snu. Sice se čekalo, že Marcus bude hodně vepředu, ale že by nám hned v prvním roce pomohl k titulu mezi týmy, tak to je něco neskutečného. Stejně tak patří dík také Mikkovi, který letos dokázal, že je špičkovým jezdcem a do seriálu mistrovství světa právem patří.“

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist