www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of New Zealand (PCWRC)

Hirvonenovi se líbily novozélandské tratě

22. listopadu 2006 • 09:40

Finský pilot Mikko Hirvonen dokončil Novozélandskou rally na druhém místě a v cíli řekl, že se mu líbily nové tratě, se kterými letos organizátoři přišli. Soutěž měla základnu 120 kilometrů jižně od Aucklandu v blízkosti Hamiltonu.

„Pro všechny jezdce byly zkoušky nové, jen Marcus měl výhodu v tom, že je znal již z minulosti. Stejně tak Manfred Stohl myslím některé testy znal,“ dělal si legraci ze svých o trochu starších kolegů Hirvonen.

„Jinak zkoušky byly rychlé a pokud jste měli dobrý rozpis, pak se dalo jet neuvěřitelně rychle. Byly to krásné cesty. Minulý rok jsem zde nebyl, ale myslím, že tratě byly letos klikatější,“ doplnil Fin.

A co na to Manfred Stohl? „Jak řekl Mikko, testy jsou zde krásné, ale určitě pomalejší, než když se jelo na severu. Opravdu jsem si soutěž užil.“

Spolujezdec Marcuse Grönholma Timo Rautiainen si myslí, že některé zkoušky byly až příliš pomalé. „Rozhodnutí organizátorů o přesunu na jih, bylo správné. Myslím, že zde by se mělo jezdit i v budoucnu. Sice některé přejezdy jsou delší, ale i tak to bylo super. Také logistika byla jednodušší. Počasí sice nevyšlo, ale testy byly dobré. Marcus si pochvaloval rychlé testy, ty pomalejší nejsou pro jezdce tak záživné,“ ukončil povídání Rautiainen.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist