www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of New Zealand (PCWRC)

Al-Attiyah pomýšlí na přestup do vozu WRC

22. listopadu 2006 • 11:00

Letošním šampiónem v Production´s Cupu se stal po Novozélandské rally Nasser All-Attiyah. Ten tak v šampionátu předstihl jezdce Baldacciho i Nutaharu. Mistr světa v PC WRC však zatím neví, zda bude titul v příštím roce obhajovat.

„Byl bych rád, kdybych mohl znovu jet šampionát PC WRC,“ řekl v cíli All-Attiyah. „Nevím, ale, co na to řeknou moji sponzoři a také automobilová federace. Záleží především na jejich plánech.“

„Mám s federací podepsanou smlouvu na pět let, takže pokud si budou přát, abych jel PC WRC, pak jsem připraven, pokud ale budou chtít, abych šel do vozu WRC, pak jsem připraven i na to. Osobně bych ale preferoval raději vozy skupiny N. Hrozně jsem si to užil a mám mezi jezdci mnoho přátel,“ pokračoval Al-Attiyah.

Chris Patterson, který je navigátorem Nassera, dodal: „Začali jsme v roce 2004 a sbírali zkušenosti. Po dvou letech už dokázal Nasser získat titul, takže jsme se hodně zlepšili. Přitom již vloni jsme skončili celkově druzí. Jsem hrdý na to, že jsem jeho spolujezdcem právě já.“

Nutno ale dodat, že ještě v sobotu ráno nebylo jasné, komu titul vlastně připadne. V tu dobu měl totiž Japonec Nutahara nakročeno ke slušným bodů a pokud by je získal, pak by byl titul jeho. Stejně tak blízko k němu měl ale i Mirco Baldacci. Nutahara však havaroval a Baldacciho v neděli zradilo auto.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist