www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Turkey (JWRC)

Vrátí Anderssonovi vítězství v Turecku ?

23. listopadu 2006 • 10:10

Nedávno jsme Vás informovali o tom, že Per Gunnar Andersson podal protest proti svému vyloučení v Turecku. Pokud by mu vítězství zůstalo, pak by se stal mistrem světa JWRC již před Britskou rally.

Vítězství tak tehdy spadlo do klína estonského jezdce Urmo Aavy. Andersson byl přitom vyloučen za přijetí cizí pomoci mimo servisní zónu. „Co k tomu mohu říci...“ řekl tehdy smutně Andersson. „Byl jsem tím rozhodnutím nemile překvapen. Horší ale na tom je to, že bylo uděláno na základě špatných informací.“

Událost se měla odehrát v sobotu večer, před startem super speciální rychlostní zkoušky. „Musel jsem ještě něco zkontrolovat na voze. Měl jsem tam i mechanika, který mi pouze svítil. Ničeho se nedotkl. Vše jsem si udělal sám,“ doplnil švédský pilot, který také podal proti závěrečnému rozhodnutí o vyloučení z rally protest.

Slyšení o odvolání by se mělo konat v pondělí 27. listopadu. Konečné rozhodnutí by pak mohlo padnout již následující den. Pokud by bylo vyřízeno kladně, pak by Andersson získal deset bodů zpět a stal by se mistrem světa v JWRC již před startem Britské rally. Pokud ne, pak by se o titul bojovalo právě na posledním podniku sezóny - Britské rally.

Na titul by ještě za určitých okolností tak mohlo dosáhnout hned několik jezdců. Mezi nimi jsou Per Gunnar Andersson, Urmo Aava, Patrick Sandell, Guy Wilks, a Kris Meeke.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
24.11.2006 14:05
Ricardo - moderátor
Ano, to je vlastně pravda. Určitá teorie je i u něj...
23.11.2006 22:27
Acom
A taky Pepa Bereš muze vyhrat JWRC!
toplist