www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rallye Monte Carlo (PCWRC)

Půjde zmatené Rallye Monte Carlo z kola ven ?

2. února 2006 • 08:00

Bylo jen otázkou času, zda se FIA vyjádří ke zmatené první etapě Rallye Monte Carlo, kde se na trať prvních tří rychlostních zkoušek dostalo jen jedenáct prvních vozů. Ostatní posádky musely být vráceny zpět do servisu, z důvodu neprůjezdnosti ke trati.

Všechny posádky, které trať neabsolvovaly, navíc dostaly přidělený čas posledního jezdce, kterým byl v té době Petter Solberg. Ten zvolil naprosto nevhodné obutí své Imprezy WRC a ztratil téměř tři minuty.

Jezdci, aniž by odjeli jediný kilometr, měli hned na svém kontě ztrátu kolem tří minut. Nemá smysl diskutovat o tom, zda to bylo správné či nikoliv.

Toto pochybení by však mohlo mít pro organizátory proslulé Rallye Monte Carlo, která je nejstarší v seriálu mistrovství světa, nedozírné následky. Z FIA se ozvaly hlasy, které hovoří o jejím vyřazení z MS.

Jak jistě všichni víme, v budoucnu by mělo mistrovství světa rally startovat v létě a zahajovacím podnikem by se s největší pravděpodobností stala Finská rally.

Nejmenovaný pracovník FIA k tomu řekl: „Je to velmi složitá situace. Chceme znát důvody, proč se něco takového stalo. Potřebujeme záruky, že se to již nebude opakovat, protože to vrhá stín na mistrovství světa. Jsme si jistí, že organizátoři v budoucnu podobným problémům zabrání.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist