www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally of Turkey (JWRC)

Per Gunnar Andersson s odvoláním neuspěl

29. listopadu 2006 • 11:50

V pondělí 27. listopadu se v Paříži konala schůze FIA, na které se projednávalo odvolání Anderssona proti vyloučení z Turecké rally. Jeho protest však byl zamítnut, a tak platí konečné výsledky Turecké rally bez jakékoliv změny.

Co se tehdy stalo? Švédský pilot dojel do cíle na prvním místě a v podstatě se tak stal mistrem světa v JWRC. Nicméně posléze jej komisaři diskvalifikovali za přijetí cizí pomoci a vítězství tak spadlo do klína Urmo Aavovi.

„Co k tomu mohu říci...“ řekl tehdy smutně Andersson. „Byl jsem tím rozhodnutím nemile překvapen. Horší ale na tom je to, že bylo uděláno na základě špatných informací.“

Událost se měla odehrát v sobotu večer, před startem super speciální rychlostní zkoušky. „Musel jsem ještě něco zkontrolovat na voze. Měl jsem tam i mechanika, který mi pouze svítil. Ničeho se nedotkl. Vše jsem si udělal sám,“ doplnil švédský pilot.

Po rozhodnutí FIA Andersson řekl: „Pokusím se ve Velké Británii vyhrát, nic jiného mi nezbývá. Pokud zvítězím, pak budu mistrem světa v JWRC.“

O titul mezi juniory se tak utká hned šestice jezdců Urmo Aava, Per Gunnar Andersson, Patrik Sandell, Guy Wilks, Jozef Béreš a Kris Meeke. Ti všichni ještě mohou za určitých okolností titul získat.

Pořadí JWRC po osmi odjetých soutěžích:

1. Urmo Aava (Suzuki Swift S1600) 30 bodů

2. P-G Andersson (Suzuki Swift S1600) 29

3. Patrik Sandell (Renault Clio S1600) 28

4. Guy Wilks (Suzuki Swift S1600) 26

5. Conrad Rautenbach (Renault Clio Super 1600) 25

6. Jozef Béreš (Suzuki Ignis S1600) 22

7. Kris Meeke (Citroën C2 Super 1600) 20

- Conrad Rautnebach nemá Britskou rally mezi nominovanými soutěžemi pro JWRC, a tak bude raději startovat se Subaru Impreza skupiny N.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist