www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Swedish Rally (JWRC)

Švédsko: RZ 3, 4 - Ekström se propadl (Ohlasy po RZ 4)

3. února 2006 • 12:00

Fantastického času dosáhl ve třetí rychlostní zkoušce Gigi galli s vozem Mitsubishi Lancer WRC a připsal si první letošní vítěznou rychlostní zkoušku. Na druhém místě skončil Mattias Ekström se Škodou Fabií WRC a znovu tak dokázal, že ve správných rukou je Fabia WRC konkurenceschopný stroj.

Další zkoušky už ovšem bylo znovu v režii Sébastiena Loeba, který se tak snaží stáhnout ztrátu na vedoucího Grönholma. Na čele se tedy ani po čtyřech testech nic nemění a stále vede Fin Marcus Grönholm. Druhý je Sébastien Loeb a třetí Mikko Hirvonen.

Poslední test se příliš nepovedl Ekströmovi, který se tak díky tomu propadl až na šestou pozici. Překvapivě rychle však jede Daniel Carlsson, který navíc nemá s vozem Mitsubishi Lancer WRC žádné zkušenosti.

Petter Solberg má již poloosu novou, nicméně nyní jej trápí porouchaná převodovka, která mu nechce držet potřebné rychlosti. Nor je až devatenáctý. Chris Atkinson byl v RZ 3 mimo trať a značně poškodil předek své Imprezy WRC. Navíc má nefunkční posilovač řízení. Jan Kopecký jede velmi opatrně a zatím se drží na šestnácté pozici.

Sébastien Loeb: „Je to těžké a Marcus jede pekelně rychle. Narazili jsme do velkého kamene, který byl na trati. Můžeme být rádi, že se nic nepoškodilo.“

Chris Atkinson: „Je to extrémně náročné jet bez posilovače řízení.“

Manfred Stohl: „Máme problémy s předními tlumiči.“

Andreas Aigner: „Když jedete ve vyjeté stopě, tak je to v pohodě. Mimo ni je to velký problém.“

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist