www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Swedish Rally (JWRC)

Švédsko: RZ 7, 8 - Grönholm vyhrál oba testy, Prokop skončil

4. února 2006 • 08:00

Oba sobotní testy se staly kořistí Marcuse Grönholma, který tak zatím s přehledem drží vedoucí pozici před dotírajícím Sébastienem Loebem. Na třetí místo se dnes ráno propracoval Gigi Galli.

Na bramborovou pozici klesl Daniel Carlsson, který jede také na voze Mitsubishi Lancer WRC. Japonské speciály se tak drží v současné chvíli na vynikající třetí a čtvrté příčce.

Po včerejším výpadku se na trať znovu vrátil Mikko Hirvonen s Fordem Focus WRC a i když již nemá šanci na dobrý výsledek, alespoň zajíždí kvalitní časy v jednotlivých testech.

Nepatrně ztrácí i Mattias Ekström s Fabií WRC, který se propadl až na šestou pozici. Jeho ztráta na třetí pozici je však pouhých zhruba třicet vteřin. Na sedmé příčce je bratr Pettera Solberga, Henning a bodovanou osmičku uzavírá Kristian Sohlberg. Petter Solberg sice dnes zajíždí dobré časy v TOP5, nicméně v průběžném pořadí je až sedmnáctý.

Jan Kopecký jede také dnes velmi opatrně, ale díky výpadkům se posunul již na šestnácté místo. Martin Prokop šel v testu přes střechu. Do cíle sice dojel, ale v servisu nemohl nastartovat, a tak pro dnešek končí. Zítra nastoupí díky systému SuperRally. Pavel Valoušek se již propracoval díky skvělým časům na pátou příčku.

Problémy měl i Daniel Sordó, který skončil mimo trať ve sněhové bariéře a poškodil svou Xsaru WRC. Ztratil několik minut a propadl se až na 25. pozici.

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist