www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Monte Carlo

Za který tým bude vlastně jezdit Henning Solberg?

21. prosince 2006 • 09:40

Norský pilot Henning Solberg uzavřel s týmem Ford smlouvu na dva roky a po celou dobu by měl usedat do Focusu WRC 06 a absolvovat kompletní šampionát. Zatím ale vlastně není jasné, pod jakým názvem bude on i jeho týmový kolega jezdit.

Dlouhou dobu se totiž spekuluje nad tím, že Ford založí kromě B-týmu Ford Stobart ještě další, ale v Monte Carlu tomu tak ještě nebude. Tam by měl tedy norský pilot startovat pod týmem Stobart Ford, přičemž prostřední spojení VK z názvu vypadlo.

Na Rallye Monte Carlo se tak pod hlavičkou Stobartu objeví hned tři Focusy WRC 06. Do jednoho usedne Henning Solberg, do dalšího Matthew Wilson a do třetího pak Jari-Matti Latvala.

Dalším týmem Ford by pak měl být Munchis WRT, ve kterém pojedou Luis Perez Companc a Juan Pablo Raies.

Ředitel M-Sportu Malcolm Wilson k tomu řekl: „V letošním roce jsme startovali s týmem Stobart a za něj jel Matthew Wilson. Stejně tak tomu bude i v následující sezóně. Kromě toho tedy vznikne ale i další tým Manufacturer 2. Na mnoha soutěžích pojedeme se šesti Focusy WRC 06 a někde jich bude ještě více. Čeká nás náročný rok 2007.“

„Ten třetí tým by pak měl být spojen s Luisem Prezem Compancem, který jezdil letos vybrané soutěže za Stobart VK Ford. Určitě budeme v budoucnu spolupracovat,“ dodal na závěr Wilson.

Mezi přihlášenými na Rallye Monte Carlo však chybí nejen Luis Perez Companc, ale také Juan Pablo Raies. Kdy tedy začne sezóna pro tyto dva jezdce, není zatím jasné. Kolik tedy bude vlastně mít Ford v mistrovství světa týmů?

BP Ford WRT

Marcus Grönholm a Mikko Hirvonen

Stobart VK Ford

Matthew Wilson

Expert Ford WRT (?)

Henning Solberg a Jari-Matti Latvala

Munchis Ford World Rally Team

Luis Perez Companc a Juan Pablo Raies

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist